Ένοπλες Συρράξεις

«Βόμβα-μεγατόνων» από το Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Η επίθεση στην αεροπορική βάση στη Λαττάκεια έγινε υπό το βλέμμα αμερικανικού P-8 Poseidon»

Σε καταγγελία προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφορικά με την επίθεση στην αεροπορική βάση Χμέιμίμ και στην ναυτική βάση της Ταρτούς από drones των ισλαμιστών ανταρτών.

Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι το βράδυ του Σαββάτου όπου εκδηλώθηκε και η επίθεση στις ακτές της Συρίας πετούσε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8A Poseidon.

«Το γεγονός της επίθεσης  αυτό μας αναγκάζει να δούμε με μια διαφορετική ματιά την σύμπτωση αυτή: Κατά τη διάρκεια της επίθεσης από drones τρομοκρατών σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, ένα αεροσκάφος του αμερικανικού Ναυτικού Poseidon βρισκόταν σε περιπολία στην Α.Μεσόγειο για πάνω από 4 ώρες και σε ύψος 7.000 μέτρων πετώντας μεταξύ της Ταρτούς και της Χμειμίμ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ μετά την εξουδετέρωση των  drones οι ρωσικές δυνάμεις ανέλυσαν την σχεδίαση και την κατασκευή των drone που έπεσαν στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων βγάζοντας το συμπέρασμα ότι παρόμοιας τεχνολογίας συστήματα μπορούν να έρθουν μόνο από χώρες οι οποίες κατέχουν τεχνολογία δορυφορικής ναυτιλίας και ελέγχου άφεσης οπλικού φορτίου.

Αργότερα την ίδια ημέρα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανανταπάντητε λέγοντας ότι παρόμοια συστήματα μπορούν να ανευρεθούν στην αγορά.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του αμερικανικού Πενταγώνου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι προσβάσιμες από την ελεύθερη αγορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ