Κοινωνία

Βγάζει τα πόμολα από το συρτάρι και τα γυρίζει ανάποδα! Όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς! (εικόνες, βίντεο)


Η μετακόμιση είναι σαν την φορολογική δήλωση ή το καθάρισμα της τουαλέτας.
Δεν θες να το κάνεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει και δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν σε περίπτωση που σκοπεύετε να μετακομίσετε.

Κουτιά μετακόμισης

Τα κουτιά για μετακόμιση συνήθως έχουν χερούλια. Αν όμως επιλέξετε απλές κουτές, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χερούλια με ένα κοπίδι. Μην γεμίσετε υπερβολικά τα κουτιά, για να περνάει το χέρι σας μέσα από το χαρτόνι, διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Χερούλια συρταριών

Για να προστατεύσετε τα έπιπλα σας, βιδώστε όλα τα χερούλια από την μέσα πλευρά. Έτσι δεν θα κάνετε ζημιά ούτε σε άλλα αντικείμενα μετακομίζοντας.


Ανοιχτά συρτάρια

Κλείστε καλά τα συρτάρια με ένα κομμάτι ταινία. Αφήστε ένα μέρος να προεξέχει, για να μπορείτε να ανοίξετε αργότερα το συρτάρι.

Εξοικονομήστε χώρο

Για να εξοικονομήσετε χώρο στην μεταφορά αντικειμένων, γεμίστε τα συρτάρια σας με ό,τι θέλετε να μεταφέρετε. Έτσι θα χρειαστείτε λιγότερα κουτιά. Προσοχή, μην γεμίσετε και την ντουλάπα σας, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορείτε να την κουβαλήσετε.

Κλειστές πόρτες

Όποιος έχει κουβαλήσει ντουλάπα για 5 ορόφους από τις σκάλες, ξέρει πόσο ενοχλητικά είναι τα συρτάρια που ανοίγουν από μόνα τους. Τυλίξτε με ζελατίνα τα συρτάρια σας για να μην ανοίγουν και να μπορέσετε να τα μεταφέρετε εύκολα. Θα χρειαστείτε αρκετή ζελατίνα προκειμένου να κλείσουν καλά.

Καλώδια

Πριν φτάσετε στο σημείο να μην ξέρετε πώς να συνδέσετε τα καλώδια της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας, βγάλτε μια φωτογραφία το πίσω μέρος της συσκευής. Στη συνέχεια, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό για να τα στήσετε στο νέο σας σπίτι.

Μετρήσεις

Το ίδιο ισχύει και για το ρολόι της ΔΕΗ. Τραβήξτε μια φωτογραφία έτσι ώστε να έχετε αποδείξεις. Για να φαίνεται πότε τραβήξατε την φωτογραφία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφημερίδα εκείνης της ημέρας.

Μαζέψτε όλες τις βίδες από ένα έπιπλο σε διαφανή σακουλάκια και γράψτε πάνω τους από που είναι. Έτσι δεν θα μπερδέψετε τις βίδες του κρεβατιού με τις βίδες της ντουλάπας.

Βάλτε σημάδια στα κουτιά σας

Βάλτε σημάδια στα κουτιά σας χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα για να ξέρετε τι έχετε μέσα ανά πάσα στιγμή. Βάλτε τα στο ίδιο σημείο στο κάθε κουτί, για να μην το ψάχνετε κάθε φορά. Φυσικά, θα χρειαστεί να γράψετε και τι έχετε μέσα.

Ρούχα

Περάστε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών πάνω από τα ρούχα σας. Δέστε τις με τρόπο που να προεξέχει η άκρη της κρεμάστρας. Έτσι θα μπορέσετε να κρεμάσετε εύκολα τα ρούχα σας στο νέο σας σπίτι.


Προσοχή, εύθραυστο

Αντί για εφημερίδες, μπορείτε να τυλίξετε τα ποτήρια και άλλα εύθραυστα αντικείμενα σε πετσέτες. Έτσι δεν θα γεμίσουν τα χέρια σας μελάνι, θα εξοικονομήσετε χώρο και οι πετσέτες θα τα προστατεύσουν καλύτερα.

Πιάτα

Βάλτε από ένα χάρτινο πιάτο ανάμεσα στα πορσελάνινα πιάτα σας. Έτσι δεν θα χτυπηθούν μεταξύ τους.

Και το πιο σημαντικό για το τέλος

Για ό,τι θα χρειαστείτε άμεσα στο νέο σας σπίτι, φροντίστε να το έχετε βάλει σε ξεχωριστό κουτί. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε για τα εργαλεία σας, την καφετιέρα ή τις κάλτσες σας.

Μπορείτε να δείτε τις συμβουλές και στο βίντεο:

athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ