Εσωτερική Ασφάλεια

Βασίλης Στεφανάκος: Οι δράστες γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς του

Στις καθημερινές συνήθειες και τις κινήσεις του Βασίλη Στεφανάκου ψάχνουν οι profilers του Ανθρωποκτονιών τη λεπτομέρεια που θα ανοίξει το δρόμο των ερευνών και θα οδηγήσει στον εντοπισμό των ηθικών και φυσικών αυτουργών της εκτέλεσης του 58χρονου. 

Ο άνθρωπος που πλήρωσε το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στην αθηναϊκή νύχτα και ανέθεσε σε «επαγγελματική ομάδα» την εκτέλεση του, είχε πληροφόρηση και γνώριζε λεπτομέρειες κυρίως για τις μετακινήσεις, τις ώρες αλλά και τις περιπτώσεις που ο «νονός των νονών» δεν συνοδευόταν από τους δυο θηριώδεις bodyguards του.

«Δεν ερευνώνται μόνο οι προφανείς περιπτώσεις ανοικτών λογαριασμών ή αλλιώς των ανεξόφλητων γραμματίων που είχε ο Στεφανάκος με ανθρώπους της νύχτας. Ψάχνουμε στον κύκλο των τελευταίων επαγγελματικών κινήσεων του 58χρονου αλλά και στον κόσμο του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων» αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το ενδεχόμενο τα νέα επαγγελματικά του ανοίγματα να ενόχλησαν κάποιους δεν μπορεί να αποκλειστεί…».

Εν αναμονή των βαλλιστικών εξετάσεων, στις οποίες βέβαια οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία καθώς όπως υποστηρίζουν δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια όπου το όπλο αποτελεί «σφραγίδα» οργάνωσης αλλά για ποινικούς, οι έρευνες επικεντρώνονται στις καταθέσεις συγγενών, φίλων και συνεργατών του Βασίλη Στεφανάκου προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο 58χρονος εξέφρασε ποτέ ανησυχίες και φόβους και αν είχε ανοικτούς λογαριασμούς με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Έχει πλέον ξεκαθαρίσει πως στις 7 το απόγευμα το βράδυ της Τετάρτης, δεν κατέβηκε από το γραφείο του γιατί δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα αλλά γιατί είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει ενώ το 38άρι πιστόλι που βρέθηκε δίπλα του, έτοιμο προς χρήση, δεν πρόλαβε να το πιάσει για να σώσει τον εαυτό του.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ και άδειασαν στο σώμα του 58χρονου το γεμιστήρα με τις 29 σφαίρες γιατί γνώριζαν ότι η μαύρη BMW που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ήταν θωρακισμένη και ήθελαν να είναι 100% σίγουροι ότι θα τον βγάλουν από τη μέση. Παράλληλα, έχουν ανοίξει όλες οι παλιές δικογραφίες προκειμένου να δουν με ποια άτομα είχε «πόλεμο» ο Στεφανάκος και δεν αποκλείεται τα πρόσωπα αυτά να  κληθούν για κατάθεση στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την ώρα της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ