Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Αρχηγείο της ΜΙΤ (εικόνες)

Στις φωτογραφίες το νέο αρχηγείο της MIT στην Άγκυρα. Υπόψιν ότι κατασκευάζονται νέες εγκαταστάσεις και στην Κωνσταντινούπολη.

Η MIT είχε αρχικά αντιμετωπιστεί με καχυποψία από το καθεστώς Ερντογάν εξαιτίας της αδυναμίας της να ενημερώσει εγκαίρως για το πραξικόπημα. Στη συνέχεια φάνηκε ότι το κλίμα άλλαξε αν και ο Ερντογάν έχει ανακοινώσει την δημιουργία ενός οργανισμού “ομπρέλα” στον οποίο θα υπαχθεί και η ΜΙΤ. Έτσι κι αλλιώς η τουρκική μυστική υπηρεσία έχει αναλάβει άλλη σοβαρή αποστολή: να εκτελεί αντιφρονούντες στο εξωτερικό.Αυτό έχει γράψει ο διωκόμενος και αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

“Η ΜΙΤ”, έγραψε  ο Μποζκούρτ, “έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας στους σκοτεινούς διαδρόμους της Άγκυρας για το συντονισμό δολοφονιών σημαντικών επικριτών του Ερντογάν στο εξωτερικό. Δεδομένου του γεγονότος ότι η MİT έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες εκτελέσεις στο παρελθόν , αυτές οι πληροφορίες δεν ακούγονται υπερβολικές. Με αυτήν την κίνηση, ο Ερντογάν ελπίζει να κάνει να σιωπήσουν   φωνές κριτικής και αντίθετες απόψεις.

Οι πληροφορίες που μπόρεσα να συλλέξω από διάφορες πηγές δείχνουν ότι αυτό ξεπερνά την απλή υποψία και τη φήμη, αλλά είναι μάλλον ένα πραγματικό σχέδιο που θα έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για την Τουρκία όσο και για εκείνους που ενδιαφέρονται για τον μελλοντικό προσανατολισμό της Τουρκίας. Ο Erdoğan έχει ήδη εξασφαλίσει βασικά κέντρα εξουσίας όπως η στρατιωτική, η δικαστική, η επιχειρηματική κοινότητα και  ομάδες μέσων μαζικής ενημέρωσης για να καταστήσουν αυτό το σχέδιο “εύπεπτο” στην κοινή γνώμη. Ο αντίκτυπος μιας τέτοιας κίνησης στην οικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον Ερντογάν, ο οποίος αισθάνεται ότι δεν υπάρχει τίμια έξοδος γι ‘αυτόν από την πολιτική σκηνή . Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει την  πορεία  προς ένα  εξωφρενικό ξέσπασμα δολοφονιών στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, όσοι συμμετέχουν στο μέλλον της Τουρκίας έχουν βάσιμους λόγους να εξακολουθούν να ανησυχούν”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ