Αυτοδιοίκηση

Αυτός ο Δήμος προσφέρει δωρεάν φάρμακα και τρόφιμα σε άπορους και ανασφάλιστους

H παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη είναι ο βασικός στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες της και στεγάζεται προσωρινά σε κτίριο στο κέντρο της πόλης. Η λειτουργία της δομής που στελεχώνεται από μια φαρμακοποιό και μια κοινωνική λειτουργό, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το χώρο του Φαρμακείου, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, η οποία συζήτησε με το προσωπικό για το πλαίσιο λειτουργίας του.

Η κ. Καναβάκη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η δομή θα προσφέρει σημαντικές όσο και απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον δήμο Ηρακλείου και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια όπως, ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνή προστασία. Το φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7.30 το πρωί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...