Κόσμος

Αυτός είναι ο 15χρονος αυτιστικός χάκερ που ρεζίλεψε τη CIA και το FBI!

Ο Κέιν Γκαμπλ, αν και μόλις 15 χρονών, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να υποδυθεί τον διευθυντή της CIA προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε άκρως απόρρητες στρατιωτικές εκθέσεις.

Ο 15χρονος Βρετανός μαθητής, ο οποίος είναι αυτιστικός, υποδύθηκε τον επικεφαλής της CIA John Brennan από το σπίτι του στο Leicestershire, παίρνοντας ακόμη και τον έλεγχο του iPad της συζύγου του.

Ο έφηβος απέκτησε πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης, προσωπικές πληροφορίες, στοιχεία ασφαλείας, λίστες επαφών και ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Ο Γκαμπλ, ο οποίος είχε ιδρύσει την φιλοπαλαιστινιακή ομάδα «Crackas With Attitude», περηφανευόταν ακόμα και στο Twitter για τις επιτυχίες του.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων hacking, οι οποίες έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, έκανε και τηλεφωνικές φάρσες προς την οικογένεια του κ. Brennan.

Οι άλλοι του στόχοι ήταν ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Mark Giuliano, ο γραμματέας  Εσωτερικής Ασφάλειας, Jeh Johnson και ο James Clapper, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπό τον Ομπάμα.

Ο 15χρονος χρησιμοποίησε τους αριθμούς τηλεφώνου που είχε μάθει από χακάρισμα, για να καλεί τα θύματά του και τις οικογένειές τους και να πάρει τον έλεγχο των συσκευών τους.

Επιπλέον, υποδύθηκε ότι ήταν ο κ. Clapper στην τηλεφωνική εταιρεία Verizon ώστε να προωθούνται οι κλήσεις του προς το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης.

Παράλληλα,  χρησιμοποίησε το e-mail του Clapper για να στέλνει μήνυματα σε άλλους αξιωματούχους.

Λίγο πριν συλληφθεί, ο Γκαμπλ είχε αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο του Υπουργείου Δικαιοσύνης χρησιμοποιώντας στοιχεία που απέκτησε από πρώην υπάλληλο.

Από εκεί συγκέντρωσε έγγραφα και πληροφορίες σχετικά με το υπεράκτιο γεωτρύπανο Deepwater Horizon και λεπτομέρειες για περισσότερους από 9.000 αξιωματικούς του DHA και 20.000 μέλη του προσωπικού του FBI. Αυτά τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά με τα μηνύματα «Αυτή είναι η ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Μακρά ζωντανή Παλαιστίνη».

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δαπάνησε 40.000 δολάρια για την επίλυση του προβλήματος και υπέστη «σοβαρή βλάβη της φήμης του», όπως περιγράφηκε στο δικαστήριο όπου ο Γκαμπλ είναι κατηγορούμενος.

Ο νεαρός συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2016 στο σπίτι του μετά από αίτημα του FBI.

Τον περασμένο Οκτώβριο, κρίθηκε ένοχος σε οκτώ κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση υλικού πληροφορικής.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...