Αρχείο

Αυστραλία: Φρενίτιδα ομοφύλων γάμων τα πρώτα λεπτά της Τρίτης όπου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος

Μόλις πέρασαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και μπήκε η Τρίτη, δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης σε όλη την Αυστραλία, καθώς τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ πολιτών του ίδιου φύλου.

Η Αυστραλία είναι η 26η χώρα στον κόσμο που προχωρεί στην κίνηση αυτή.

«Ήταν μαγικό» δήλωσε η Diana Ribeiro μετά τον γάμο της με τη Deanne Ribeiro το πρώτο λεπτό της Τρίτης. «Για μένα, η Deanne ήταν πάντα η γυναίκα μου, η αγάπη της ζωής μου και αυτό που έγινε σήμερα δεν θα το αλλάξει αυτό, στην πραγματικότητα είναι θέμα ισότητας και νομιμότητας».

Η βουλή της Αυστραλίας ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφύλων τον Δεκέμβριο, έπειτα από εθνική έρευνα που έδειξε πως η πλειοψηφία των πολιτών ήταν υπέρ της κίνησης αυτής. Οι πανηγυρισμοί, η ικανοποίηση και η ανακούφιση, όταν πέρασε ο νόμος, ήταν ατελείωτοι. Σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας, η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι και πριν από μόλις 20 χρόνια.

Θρησκευτικές οργανώσεις και συντηρητικοί βουλευτές αντιτάχθηκαν σθεναρά στους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ