Κόσμος

Αυστραλία: Ομογενής απήγαγε 97χρονη από οίκο ευγηρίας πιστεύοντας πως είναι η «νεκρή» μητέρα της

Θύμα απαγωγής έπεσε μια 97χρονη Ελληνίδα στην Αυστραλία, από ομογενή που πίστευε πως είχε βρει την νεκρή μητέρα της.

Η ηλικιωμένη Δήμητρα Παυλοπούλου διέμενε σε οίκο ευγηρίας στο προάστιο της Μελβούρνης, Κλαρίντα και η εξαφάνισή της δηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε σε σπίτι σε άλλη περιοχή και διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Russia Today, η αστυνομία συνέλαβε μια 51χρονη, την Ειρήνη Μοσχονά, η οποία κατηγορείται για απαγωγή και παράνομη κράτηση της ηλικιωμένης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν φίλη της 51χρονης ενημέρωσε τις Αρχές πως είδε την 97χρονη ξαπλωμένη στο σαλόνι της υπόπτου.

Η Μοσχονά παρουσιάστηκε την Κυριακή στο δικαστήριο, το οποίο απέρριψε το αίτημα για εγγύηση λόγω ανησυχιών για την ψυχική της κατάσταση και την έκρινε προφυλακιστέα. Η ίδια, υποστήριξε στην απολογία της πως πίστευει ότι η ηλικιωμένη είναι η μητέρα της, ωστόσο οι ερευνητές αποκάλυψαν, όπως μετέδωσε η Herard Sun, πως η γυναίκα που την γέννησε, είχε πεθάνει σε οίκο ευγηρίας το 2013.

Η 51χρονη δεν το αποδέχτηκε και πιστεύει ότι «υπήρξε συνωμοσία εναντίον της από κάποιους ανθρώπους, με στόχο να πάρουν την περιουσία της μητέρας της». Στο παρελθόν μάλιστα, είχε ζητήσει να γίνει εκταφή για να διαψευστεί με έλεγχο DNA, ο θάνατός της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Μοσχονά συχνά επισκεπτόταν γηροκομεία, αναζητώντας την «πραγματική της μητέρα» και οι Αρχές ανησυχούν ότι ίσως στο μέλλον επιχειρήσει να απαγάγει ξανά την 97χρονη Δήμητρα Παυλοπούλου.

Η οικογένεια της ηλικιωμένης έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, το οποίο και περιέγραψαν ως «τρομερό».

Η 51χρονη αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο ξανά την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ