Κόσμος

Αλάσκα: Κατοικήθηκε 10.000 χρόνια νωρίτερα απ' ότι πιστεύαμε

Οι επιστήμονες που ερευνούν το DNA ενός προϊστορικού βρέφους, που βρέθηκε στο Upward Sun River camp, έχουν βρει ότι ανήκει στους παλαιότερους αποικιστές της Αμερικής που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η Αλάσκα ήταν πιθανώς κατοικημένη πριν από 25.000 χρόνια, 10.000 χρόνια νωρίτερα από την εποχή άφιξης που πίστευαν πολλοί αρχαιολόγοι.

Από την γενετική ανάλυση προέκυψε πως τα λείψανά της είναι τα αρχαιότερα που έχουν εντοπιστεί στην Αλάσκα. "Αντιπροσωπεύει την παλαιότερη γενεαλογία των εγγενών Αμερικανών που μέχρι τώρα ανακαλύφθηκε", δήλωσε ο καθηγητής Eske Willerslev, εξελικτικός γενετιστής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος συνυπέγραψε τη μελέτη που τεκμηριώνει τα ευρήματα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βρέφος ήταν μέλος ενός άγνωστου μέχρι σήμερα αρχαίου λαού.

«Είναι γεγονός ότι αυτός ο πληθυσμός είναι παλαιότερος από όλους τις άλλες ομάδες γνωστών ιθαγενών Αμερικανών, κάτι που τον καθιστά πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο η Αμερική κατοικήθηκε για πρώτη φορά», δήλωσε.

Οι πρώτοι Αμερικανοί είναι απόγονοι Ασιατών που έφτασαν στο Νέο Κόσμο διασχίζοντας το Βερίγγειο Πορθμό. Βάσει των νέων στοιχείων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες από την Ασία πέρασαν χιλιάδες χρόνια σε απομόνωση στην Ασία, πριν μετοικήσουν στην αμερικανική ήπειρο.

Εκεί, οι αρχαίοι Βερίγγειοι, αφού πέρασαν στην Αμερική, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη έμεινε στην Αλάσκα και η δεύτερη πήγε νότια, προς τις περιοχές των ιθαγενών. Εκεί υπήρξε εκ νέου διαχωρισμός. Η μία ομάδα έμεινε στα νότια, ενώ η δεύτερη κινήθηκε πάλι βόρεια, πιέζοντας τους αρχαίους Βερίγγειους ξανά προς τα πίσω.

Ομοιότητες μπορούν να ανιχνευθούν, όμως οι τωρινοί κάτοικοι της Αλάσκας είναι άγνωστο ακόμα, αν έχουν ομοιότητες με τους αρχαίους Βερίγγειους, όμως οι επιστήμονες τους κατατάσσουν πιο κοντά στην τρίτη ομάδα, που επέστρεψε ξανά στο βορρά, από τις περιοχές των ιθαγενών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...