Κυβέρνηση

Αθλιες δηλώσεις Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: "H ονομασία των Σκοπίων δεν είναι εθνικό ζήτημα"

Ως μη εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το Σκοπιανό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί και μια λύση που «δεν θα προκαλεί έντονα συναισθήματα πικρίας σε καμία από τις δύο χώρες».

Αρχικά, μέσω του Real FM, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε πρώτα να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Σωστό το σημείο της κριτικής. Αλλά, ξέρουμε ότι η Εκκλησία, όταν εκφράζεται σε τέτοια ζητήματα, μπορεί να κινητοποιήσει κόσμο και να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Άρα, ο πρωθυπουργός μίλησε με τον αρχιεπίσκοπο, ταυτόχρονα με μια κίνηση πολιτικής γαλαντομίας, εξυπηρέτησε και τον Μητσοτάκη, ο οποίος βρισκόταν με μια χειροβομβίδα στο χέρι».

Στη συνέχεια τόνισε σχετικά με το Σκοπιανό:

«Το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι εθνικό ζήτημα, όχι».

Για να απαντήσει στο γιατί μας έχει πιάσει (ως Ελλάδα) πρεμούρα να το λύσουμε:

«Είναι ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα, το οποίο έχουμε κάθε συμφέρον να λυθεί και υπάρχει και μία θετική συνθήκη μιας μεγάλης πίεσης από τον διεθνή παράγοντα στη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ».

Και λόγο ΝΑΤΟ, του είπε ο Βασίλης Λυριτζής:

«Μακάρι να λυθεί, κι αν δεν λυθεί… πάλι θα ξημερώσει», απάντησε.

Σχετικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, για το εάν θα ήταν κάποια από αυτές βάση συζήτησης, σημείωσε: «Γενικά, πάλι επειδή το θέμα θεωρείται εθνικό, θέλω να βρεθεί μια λύση που δεν θα προκαλεί έντονα συναισθήματα πικρίας σε καμία από τις δύο χώρες».

Τέλος, για τη μη ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης στο θέμα, ο κ. Κυρίτσης επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι ο Τσίπρας θα αφήσει κανέναν ανενημέρωτο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ