Οπλικά συστήματα

Αερομαχίες μεταξύ Su-27P και F-16D πάνω από την Area 51: Η USAF δοκιμάζει απόρρητα όπλα εναντίον των ρωσικών μαχητικών

Αερομαχίες με ρωσικά Su-27 πραγματοποιεί η USAF στην μυστική στρατιωτική περιοχή Area51 εκεί όπου δοκιμάζονται όλα τα «μαύρα» προγράμματα της αμερικανικής Αεροπορίας όπως δείχνουν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι άγνωστο ποιος ήταν ο στόχος της συγκεκριμένης εμπλοκής στους ουρανούς της Νεβάδα αλλά ένα Su-27P που ανήκει στην αμερικανική Αεροπορία πραγματοποιούσε επι 25 λεπτά περίπου κλειστές εμπλοκές με ένα από F-16D που βρίσκονται στην Area 51 και που χρησιμοποιούνται για δοκιμές διαφόρων συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ένα από αυτά τα αεροσκάφη ήταν που είχε αναμετρηθεί στον αέρα με ένα F-35 όπου είχε επικρατήσει του μαχητικού 5ης γενιάς στα περισσότερα σενάρια κλειστών εμπλοκών.

Τώρα η αμερικανική Αεροπορία δοκίμασε ένα από τα 4 αυτά F-16D εναντίον ενός από τα δύο Su-27P  που διαθέτει και τα είχε αγοράσει το 2009 από την Ουκρανία.

Η αερομαχία των δύο αεροσκαφών έγινε σε μεγάλο ύψος μεταξύ 20 και 30 χιλιάδων ποδών κοντά στην περιοχή Groom Lake της Νεβάδα, στις 8 Νοεμβρίου, αλλά οι φωτογραφίες είδαν τώρα το φως της δημοσιότητας. .

Όπως εξηγεί ο φωτογράφος που βρέθηκε στην περιοχή για να φωτογραφίσει την αεροπορική κίνηση στην Area 51 τα δύο αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις δοκιμές τους μεταξύ 15:00 και 15:25 με το Flanker να πραγματοποιεί κάθε ελιγμό που μπορούσε για να βρεθεί πίσω από το διθέσιο F-16.

Το γεγονός ότι η USAF πραγματοποιεί δοκιμές με το Su-27 δεν είναι μυστικό.

Δύο άλλα Su-27UB αγορασμένα και αυτά από την Ουκρανία που ανήκουν στην ιδιωτική εταιρεία Pride Aircraft ενοικιάζονται  από την αμερικανική Αεροπορία κατά καιρούς  για την πραγματοποίηση δοκιμών.

Είναι όμως η πρώτη φορά που Su-27P φωτογραφίζονται στην Area 51 να πραγματοποιούν κλειστές εμπλοκές με F-16.

Ο λόγος της συγκεκριμένης δοκιμής είναι άγνωστος βέβαια.

Μπορεί το F-16 να δοκίμαζε κάποιο νέο σύστημα, ίσως μια νέα έκδοση ολικής θέας του βλήματος AIM-9X, μπορεί κάποιο άλλο ηλεκτρονικό σύστημα του F-35 για να διαπιστωθεί η απόδοσή του εναντίον των Su-27 μπορεί τίποτα από όλα αυτά.

Ο λόγος πάντως που η συγκεκριμένη δοκιμή δεν έγινε το βράδυ για την αποφυγή της φωτογράφησης από spotters είναι πως αυτή έπρεπε να περιλαμβάνει κλειστές εμπλοκές κάτι δύσκολο να πραγματοποιηθεί τη νύχτα.

Σημασία έχει το γεγονός πως η USAF δοκιμάζει εντατικά τα δικά της μαχητικά  εναντίον των ρωσικών, όχι απαραίτητα για τον ρωσικό κίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε ότι Su-27 διαθέτει και η κίνα καινο ανταγωνισμός μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον στην Ν.Α. Ασία είναι κάτι παραπάνω από έντονος.

Για την ιστορία η πρώτη «αναμέτρηση» μεταξύ Su-27 της ρωσικής Αεροπορίας  και αμερικανικών αεροσκαφών (F-15C) πραγματοποιήθηκε το 1992 όταν 4 ρωσικά αεροσκάφη είχαν πετάξει μέχρι την ΑΒ Langley των ΗΠΑ και πραγματοποίησαν «φιλικές» αναμετρήσεις με τα αμερικανικά μαχητικά όπου οι Ρώσοι είχαν επικρατήσει κατά κράτος.

Βίντεο απο την δοκιμή κινητήρων ενός Su-27UB της Pride Aircraft το 2009

 

https://www.youtube.com/watch?v=g9By6bPn3DM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ