Ένοπλες Συρράξεις

«Αερομαχία» πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα - Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν πλάκα στη RAF

Δύο μαχητικά της RAF, Typhoon, «σηκώθηκαν» για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση «Lossiemouth» της RAF στο Moray στην ακτή της Σκωτίας λίγο πριν τις 9.30πμ.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια μιας σειράς περιστατικών μεταξύ της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail εκπρόσωπος της RAF δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι «σηκώθηκαν» αεροσκάφη Typhoon που βρίσκονταν σε «Επιφυλακή Ταχείας Απάντησης»».

Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Mirror επικαλούμενη δικές της πληροφορίες τα ρωσικά αεροσκάφη είναι δύο Tu-160 Blackjacks, υπερηχητικά βαρέα στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η «διείσδυση στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρείται πως είναι μια από τις τελευταίες προσπάθειες εσκεμμένης πρόκλησης από πλευράς Ρωσίας, που δοκιμάζει την ταχύτητα απόκρισης της βρετανικής άμυνας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...