Κόσμος

Αίσχος! O… «Ιησούς» με τζιν και τατουάζ σε διαφημιστική καμπάνια ρούχων

Μια εταιρεία μόδας στη Λιθουανία ήθελε να προωθήσει τα ρούχα της,όμως, η διαφημιστική είχε την φαεινή ιδέα να «παντρέψει»- άκομψα κατά τις αρχές της χώρας-την θρησκεία με τη μόδα, εις το όνομα της ελευθερίας της έκφρασης…

Σκέφτηκε λοιπόν να φορέσει σ΄ένα μοντέλο με τατουάζ στο σώμα του που παραπέμπει εξ όψεως τον Ιησού ένα καινούριο τζιν της εταιρείας. Μόλις βγήκε η διαφήμιση στον αέρα, έγινε χαμός. Οι αρμόδιες αρχές της Λιθουανίας έσπευσαν να καταδικάσουν τη κίνηση αυτή επιβάλλοντας πρόστιμο στην εταιρεία.

Όμως, η εταιρεία μόδας, με έδρα το Βίλνιους (πρωτεύουσα της χώρας), δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα… Η υπόθεση έφθασε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το οποίο δικαίωσε την εταιρεία, η οποία μάλιστα θα λάβει και αποζημίωση….

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild»,το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε χτες στο Στρασβούργο ότι, οι διαφημιστικές αφίσες συνάδουν με τα δημόσια ήθη ακόμη κι αν το μοντέλο – Ιησούς έχει τατουάζ στο σώμα και φοράει τζιν.

Και εφόσον το ΕΔΑΔ έκρινε ότι θα πρέπει να προστατεύεται η ελευθερία της έκφρασης, δικαίωσε την εταιρεία μόδας επιβάλλοντας πρόστιμο στις αρχές της Λιθουανίας, ύψους 580 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ