Κόσμος

Έρχονται μαύρα «σύννεφα» στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας; Μέσω Τουρκίας έγινε το χτύπημα στη βάση Hmeimim - Εντολή Β. Πούτιν να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η τρομοκρατική επίθεση  στην αεροπορική βάση Hmeimim  στις 31 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από όλμους στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, και ότι πίσω από αυτή κρύβονται οι ΗΠΑ.

Η επιχείρηση ανεύρεσης των αιτίων και των ενόχων έγινε μετά από προτροπή του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.  

Ο ιστότοπος Vestnik Mordovi ανέφερε ότι μια ομάδα ρωσικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων πιστοποίησε  ότι ισλαμιστές  τρομοκράτες χρησιμοποίησαν όλμους  Vasilek που χρονολογούνται  από τη δεκαετία του 1950 και εξακολουθούν  να χρησιμοποιούνται  από πολλούς στρατούς του κόσμου, κτύπησαν την βάση .

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι ο Συριακός Στρατός δεν διαθέτει αυτό το είδος όπλου που αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες το πραγματοποίησαν μέσω  Τουρκίας, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην αεροπορική βάση Hmeimim.

Tο 82mm αυτόματο όλμο « Vasilek » 2Β9Μ είναι σοβιετικής κατασκευής. Αυτό το όπλο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από ρυμουλκούμενο.Ζυγίζει λίγο περισσότερο από 630 κιλά.Το site αναφέρει ότι το Vasilek χρονολογείται από τη δεκαετία του πενήντα του περασμένου αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλούς στρατούς του κόσμου και παράγεται από τη Ρωσία μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με το site rt.

Το « Vasilek » έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των περισσότερων άλλων συανφών όπλων.Έχει ένα ποσοστό πολύ υψηλό βολών μέχρι και 120 χτυπήματα το λεπτό. Η μέγιστη εμβέλεια του είναι μεγαλύτερη από 4200 μ.

Το βάρος των όλμων του μπορεί ν΄ανέρχεται από 3,1 έως 4,6 kg. Ένα εκρηκτικό πυρομαχικό που θα χρησιμοποιήσει μπορεί να αποσυντεθεί σε 600 θραύσματα με μάζα 1 g. Η ακτίνα της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει ανάλογα με τον τύπο του όλμου κυμαίνεται από 6 έως 18 μέτρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βλήματα όλμων διαμετρήματος 82mm είναι σχεδόν αδύνατο να δεσμευθούν από τα μέσα που διαθέτουν οι εκεί Ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν επίσης ότι είναι καιρός να εξοπλιστεί η αεροπορική βάση με καταφύγια για αεροσκάφη. Μαχητικά, βομβαρδιστικά που παρατάσσονται σε μια γραμμή, είναι πολύ ευάλωτα σε μια τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Roman Saponkov δημοσιογράφος επί στρατιωτικών θεμάτων, σχολίασε τις τρεις φωτογραφίες των λαβωμένων ρωσικών αεροσκαφών στη σελίδα του στο Facebook. Εκτιμά ότι η ζημιά ήταν στους κινητήρες ορισμένων αεροσκαφών και ανέλυσε τον τύπο των αεροσκαφών που εικονίζονται: είναι 4 βομβαρδιστικά Sukhoi-24, 2 μαχητικά αεριωθούμενα A Sukhoi -35S και ένα μεταγωγικό Antonov-72.

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός έχει δημιουργήσει  άλλη μία στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Afrin που ελέγχεται από τις συριακές  Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο Βόρειο Χαλέπι ,  επιβεβαίωσαν  πηγές ,  προσθέτοντας ότι ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει πάνω από 800 στρατιώτες στη βάση αυτή

Το πρακτορείο ειδήσεων Hawar ανέφερε  ότι ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει τη δημιουργία μιας νέας βάσης δίπλα στο Όρος Qor στο χωριό Balilo στην περιοχή Rajo κοντά στην πόλη Afrin.

Πρόσθεσε ότι 800 Τούρκοι στρατιώτες με «μαύρες στολές» συνεχώς περιπολούν κατά μήκος των ορίων στα στρατιωτικά οχήματα.

Δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό έχουν σταλεί στη νέα βάση, σύμφωνα με το Hawar.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός έχει αυξήσει τους πύργους παρακολούθησης και μονάδες πυροβολικού κοντά στο Όρος Qor.

Ένας ιστοχώρος ειδήσεων ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε μονάδες εναέριας άμυνας κοντά στην πόλη Afrin στο Βόρειο Χαλέπι  καθώς προετοιμάζονται για μια επικείμενη στρατιωτική επίθεση.

Δημοσιογράφος της  αραβικής ιστοσελίδας  Anab al-Baladi, που συνομίλησε με τους μαχητές, ανέφερε ότι τα τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να αναπτύσσουν συστήματα α αεράμυνας στην πόλη Dar al-Izzah στο δυτικό Χαλέπι κοντά στην πόλη Afrin.

Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός έχει τοποθετήσει το πυραυλικό σύστημα MIM-23 HAWK, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και ραντάρ στο Νταρ αλ-Ισζά κοντά στην Αφρίν.

Σύμφωνα με αναλυτές η  Αγκυρα σκοπεύει να κάνει λαβίδα θανάτου στους Κούρδους ενώνοντας τις δυνάμεις που εισέβαλαν  στην Ιντλίμπ με τις δυνάμεις της Επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη,  αποκόπτοντας έτσι τον κουρδικό διάδρομο προς την Μεσόγειο και την ένωση των κουρδικών καντονιών.

Ο τουρκικός Στρατός επικεντρώνεται σε 100 τετραγωνικά χλμ στις περιοχές Atmeh και Sheikh Barat, Fadrah  δίπλα ακριβώς από τις δυνάμεις του  YPG στα σύνορα με την πόλη Afrin.

Το πιο σοβαρό στην  διένεξη ΗΠΑ και Τουρκίας είναι η αθέτηση όρων του καταστατικού του ΝΑΤΟ , με την προκλητική εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με χώρες εκτός συμμαχίας και κυρίως της Ρωσίας .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...