Ελληνοτουρκικά

Έρχονται «καυτές» εξελίξεις για τους 8 Τούρκους – Όλο το παρασκήνιο

Η αρχή γίνεται την Δευτέρα (15.01.2018), όταν αυτεπάγγελτα ο προϊστάμενος της υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών θα εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή Αλλοδαπών για τη εκ νέου κράτησή του Suleyman Ozkaynakcim, του Τούρκου που είχε αρχικά λάβει άσυλο αλλά στην συνέχεια «πάγωσε».

Οι δικηγόροι του Τούρκοι αξιωματικού έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ακρόαση από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας πριν ο ίδιος αποφανθεί επί της νομιμότητας της απόφασης του αστυνομικού διευθυντή.

Παράλληλα, οι νομικοί παραστάτες του Suleyman Ozkaynakcim έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αντιρρήσεις σε περίπτωση που ο προϊστάμενος επικυρώσει ουσιαστικά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για κράτησή του.

Τελειώνει το διάστημα κράτησης των 8 Τούρκων
Επίσης, κομβικό ζήτημα το οποίο αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς αποτελεί και το γεγονός ότι για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς εκπνέουν τμηματικά από τα τέλη του ερχόμενου μήνα οι περιοριστικές προθεσμίες για την κράτησή τους, πέρα από τις οποίες δεν είναι εφικτή η παραμονή τους στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Κι όλα αυτά ενώ ανακύπτουν-νομικά-ζητήματα και με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να διατάξει το «πάγωμα» της απόφασης για χορήγηση του Ozkaynakcim, που έχει λάβει ήδη άσυλο.

Κι άλλος Τούρκος ζητά άσυλο
Λίγες μέρες νωρίτερα (4.1.2018) η πρόεδρος Ευγενία Μυλωνοπούλου είχε δηλώσει κώλυμα να συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου που ήδη εξετάζει, με τη συμμετοχή της, το αίτημα ενός Τούρκου-μέλους του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν οι «8» και αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε από την Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου που συμμετείχε «διότι δεν ερείδεται σε καμία διάταξη νόμου ή γενική αρχή του δικαίου» αλλά και «ουδείς προέβαλε οιονδήποτε λόγο εξαίρεσής της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ