Κυπριακό

Έρχεται «θύελλα» - Τουρκικός Τύπος: «Σιγή πριν από τη μεγάλη καταιγίδα» στην κυπριακή ΑΟΖ

Για «σιγή πριν από την μεγάλη καταιγίδα» κάνει χαρακτηριστικά λόγο ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ενδεικτικά, η τουρκική εφημερίδα «Γιενί Σαφάκ», η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το τουρκικό Προεδρικό, προειδοποιεί για μια ενδεχόμενη, μεγάλη κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε σχετικό βίντεο-ρεπορτάζ που έχει ετοιμάσει και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της και το YouTube, αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα περίχωρα του νησιού και προβάλλει τις επίσημες θέσεις της Τουρκίας στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Επιπλέον, η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θέτει μονομερώς υπό τον έλεγχο της οικόπεδα και περιοχές που ανήκουν στην Τουρκία, ενώ αναφέρεται και στα Navtex που εκδίδονται στην περιοχή.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην «προκλητικότητα» της Λευκωσίας, η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να στείλει στην περιοχή πλατφόρμα, με την οποία θα διεξάγει τις δικές της έρευνες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τουρκική πλατφόρμα, συνοδευόμενη από διάφορα τουρκικά σκάφη, θα βρεθεί στα ανοιχτά της Κύπρου κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...