Πολεμικό Ναυτικό

Έπαινοι και θαυμασμός για τη «ΜΥΑ» του Λ/Σ από τη (Washington Post) - Βίντεο

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε άρθρο στη σελίδα της σχετικά με τη επιτχυχημένη επιχείρηση της Ακτοφυλακής που σταμάτησε φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας στην Κρήτη!

Tο φορτηγό πλοίο είχε φορτώσει στην Τουρκία 29 κοντέινερ με εκρηκτικές ύλες συνολικού βάρους 490 τόνων (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες), με προορισμό τη Λιβύη.

Όταν οι ελληνικές αρχές επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο στις 6 Ιανουαρίου, γρήγορα διαπίστωσαν ότι κάτι ήταν λάθος. Το σκάφος, δήθεν προοριζόμενο για την Αραβική Χερσόνησο, δεν είχε ναυτικούς χάρτες της περιοχής προορισμού.

Στη συνέχεια, εξέτασαν το φορτίο και βρήκαν 29 εμπορευματοκιβώτια με πάνω από 400 τόνους υλικών για την κατασκευή εκρηκτικών καθώς και πυροκροτητές και άλλο εξοπλισμό για την εμφύσηση, ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη το βράδυ.

«Ο εκπρόσωπος της ελληνικής Ακτοφυλακής Γιάννης Σωτηρίου περιέγραψε το εύρημα ως μια βόμβα που κολυμπάει με προορισμό την διχασμένη από τον εμφύλιο, Λιβύη»

«Αν κάτι πάει στραβά, τα εκρηκτικά πιθανότατα θα είχαν καταστρέψει ολόκληρο το λιμάνι», ανέφερε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Δύο αξιωματούχοι είπαν για την πρόσφατη επιχείρηση και τα προηγούμενα περιστατικά, ότι σηματοδοτούν την αυξημένη δραστηριότητα της Ελλάδας στην αστυνόμευση της Μεσογείου τους τελευταίους μήνες, καθώς η Ακτοφυλακή της χώρας έχει βαθμηδόν περάσει από το να επιχειρεί ως δύναμη εκτάκτου ανάγκης για την διάσωση προσφύγων προς την διαδρομή τους για την Ευρώπη στο να παίζει τώρα ένα σημαντικό ρόλο στην διεθνή ασφάλεια.

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=OJ6BtbKgmSU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...