Εκκλησία της Ελλάδος

Άξιος! Παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Έστω και την ενδεκάτη λύγισε ο Άνθιμος μπροστά στον παλμό του πιστού λαού

Παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, βρίσκεται αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την προτροπή του στον κόσμο να δώσει "το παρών" ο κ. Άνθιμος κατέβηκε τελικά στο συλλαλητήριο, μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλήρου.

Ο κ. Άνθιμος απηύθυνε "εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό" προς το πλήθος και σημείωσε: "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία".

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την πατρίδα μας που της αξίζουν πολλά και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

Στη συνέχεια, το εκκλησίασμα έψαλε μέσα στον Ιερό Ναό τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το "παρών" στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου δίνουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ