Σκοπιανό

Άνθιμος Θεσσαλονίκης: Το συλλαλητήριο το θέλουν ένας-δυο. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει εχέγγυα εμπιστοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτενή αναφορά στο θέμα της Μακεδονίας έκανε στο σημερινό κηρυγμά του με αποσπάσματα διαφόρων κειμένων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ΄Άνθιμος ο οποίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για την απόφαση τόσο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης όσο και της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος να μην συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της διπλωματίας.

“Η Εκκλησία μας κάτω στην Αθήνα που είχε και έτοιμο κείμενο και όλοι εμείς αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την πατρίδα μας. Αλλά πρέπει να γίνονται τα πράγματα σωστά, να υπάρχουν στοιχεία. Αυτή τη στιγμή οι πόλεμοι για τις διεκδικήσεις γίνονται μέσω των διαπραγματεύσεων. Τώρα υπάρχει η διπλωματία που είναι μια επιστήμη γέμάτη σκοτάδια και φώτα. Αυτός ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, τον ακούμε και παρέχει εχέγγυα εμπιστοσύνης.Δεν πρέπει να συγκρουστούμε με τους ξένους. ” τόνισε μεταξύ άλλων.

“Την Μακεδονία μας την αγαπούμε. Είναι η ψυχή μας, η ύπαρξή μας” συμπλήρωσε και είπε ακόμη "Δε θέλουμε να υποταχθούμε, να κρατήσουμε ό,τι έχουμε. Στην Εκκλησία είπαμε να περιμένουμε να περάσει η πρώτη αυτή φάση."

Για το συλλαλητήριο είπε πως “το θέλουν ένας ή δύο”

“Εχω διοργανώσει τρία μεγαλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και είχαν μεγάλα αποτελέσματα. Δεν διστάζουμε να κάνουμε συλλαλητήριο, αλλά πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν πρέπει να ενεργούμε αντίθετα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις που δίνει το κράτος που έχουμε. Τι θα πει;΄΄Ολοι οι Έλληνες είναι ψεύτες; Μας είπαν ελάτε να κανουμε το συλλαλητήριο. Ποιος το είπε; Ποιος στρατηγός, διανοούμενος, δικαστής, δικηγόρος μάς να μας πει πως τώρα είναι η στιγμή για συλλαλητήριο; Θα το κάναμε σε τρεις ημέρες και θα έπιανε ολόκληρη την παραλία. Αλλά δεν υπάρχουν αυτές ο προϋποθέσεις. Εμείς πρέπει να προσευχόμαστε και να παρακολουθούμε και να μην αμφισβητούμε ο ένας Έλληνας τον άλλο” ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα από το 57.00:

https://www.youtube.com/watch?v=nLeCpOMqIiw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ