Πανικός στην κυβέρνηση – Η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ ψήφισε «όχι» στον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια – Ερχονται εξελίξεις

Δημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2018, 12:09 πμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 15, 2018 στις 3:52 μμ

Πρόεδροι και στελέχη 18 εθνικοτοπικών ομοσπονδιών που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο «Σταθάκειο Κέντρο» στην Αστόρια, ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Το ψήφισμα μέχρι στιγμής συνυπογράφεται από 21 ομοσπονδίες.

Παράλληλα, απευθύνεται η προειδοποίηση πως οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.

Οι οργανώσεις της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας ζητούν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.

Αποφασίστηκε επίσης από όλες τις ομοσπονδίες που διοργανώνουν εθνικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, να έχουν ως κεντρικό θέμα της Μακεδονία.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρος Γαλάτουλας πρόκειται να μεταβεί αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, όπου μαζί με τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Στελιο Κιριμλή που ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν σειρά επαφών με πολιτικούς κι άλλους παράγοντες, ενώ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.


Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας καλωσόρισε τους συγκεντρωθέντες, χαιρετίζοντας το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στις οργανώσεις τους και τον Ελληνισμό.

«Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό της Παμμακεδονικής, για να λυθεί το θέμα της ονομασίας όχι προς όφελος των παραχαρακτών της ιστορίας, αλλά της Ελλάδας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σταλεί το μήνυμα και προς την Ελλάδα, και προς την Αμερική, από την Ομογένεια, ότι κανείς μας δεν θέλει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων».

Ο κ. Γαλάτουλας διευκρίνισε ότι οι ομογενείς δεν είναι υπέρ κανενός κόμματος, αλλά έχουν ως κόμμα την Ελλάδα και είναι ενωμένοι.

«Πρέπει όλη η Ελλάδα να κινητοποιηθεί, γιατί σήμερα είναι το Μακεδονικό, ενώ αύριο μπορεί να είναι το Αιγαίο ή άλλο εθνικό θέμα».

Ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Δημήτρης Φιλιππίδης, είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα σε κομβικό σημείο, πράγμα το οποίο είχε συμβεί κι άλλες φορές, όμως τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και δίνουμε αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

«Δεν είμαστε εναντίον κανενός κόμματος, αλλά ούτε και υπέρ κανενός. Είμαστε υπέρ της πατρίδος μας η οποία ακόμη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια. Αυτοί που καίγονται αυτή τη στιγμή είναι οι Σκοπιανοί».

Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι άρση του βέτο για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα να γίνει μόνο αν συμφωνήσει η Ελλάδα.

«Εμείς δεν θα παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Και παρότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, θα υπάρξει λύση για τις επόμενες γενιές. Θέλουμε λύση, αλλά όχι λύση για τη λύση», πρόσθεσε.

Τέλος εξέφρασε την υποστήριξη της Παμμακεδονικής στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα στις 4 Μαΐου.

Ο τέως πρόεδρος της Παμμακεδονικής και πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων της οργάνωσης, Δημήτρης Χατζής, εξήγησε στους συμμετέχοντας το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, κάνοντας μία αναδρομή από την εκστρατεία «Δεν είναι το όνομά σας», που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με συγκέντρωση υπογραφών και επίδοσή τους στον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι σήμερα. Η εκστρατεία, όπως είπε, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

«Έπρεπε να βγούμε στην επίθεση, να ξεφύγουμε από την ηττοπάθεια και να διεκδικήσουμε αυτό που είναι δικό μας. Το σημαντικότερο για μας, είπε, ήταν να ακούσουν οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, με τους οποίους συναντηθήκαμε και τα μέλη του Κογκρέσου, την επιχειρηματολογία μας».

Αναφέρθηκε στις επαφές της Παμμακεδονικής με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και είπε πως μετά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον το Νοέμβριο, αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα έχουν προχωρήσει, ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο κι ότι οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες.

Ο κ. Χατζής είπε πως ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να συζητηθεί το σκοπιανό από το μηδέν και να μην μείνουμε στα λάθη που έγιναν από άλλες κυβερνήσεις.

«Ζητούμε να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση και να υπάρξει σοβαρότητα. Ποιος ο λόγος να βιαζόμαστε;», αναρωτήθηκε.

Επανέλαβε τέλος ότι στη λύση που θα συμφωνηθεί δεν θα πρέπει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς, υπενθύμισε σε όλους το μεγάλο συλλαλητήριο του 1992 για τη Μακεδονία στην Ουάσιγκτον, με συμμετοχή 83.000 ατόμων.

«Πιστεύω και σήμερα ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία θα αντιμετωπίσει το θλέμα με σοβαρότητα», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ότι παίζει βρόμικο ρόλο, αφού όλα τα ονόματα που έχει προτείνει περιέχουν τον όρο «Μακεδονία».

Είπε πως η Ομογένεια πρέπει να παίξει για την Ελλάδα το ρόλο που έπαιξε η Φιλική Εταιρεία το 1821, ενώ σημείωσε ότι πρέπει η οργανωμένη Ομογένεια να χτυπήσει και τις πόρτες των αμερικανικών πολιτικών.

Στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα κι έγινε συζήτηση περί του περιεχομένου του, ενώ ακούστηκαν ιδέες και για διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και από την Ομογένεια.

Αρκετές από τις παρεμβάσεις εισηγήθηκαν να χαμηλώσουν οι τόνοι του ψηφίσματος σε ότι αφορά στις επικρίσεις προς τους Ελληνες πολιτικούς, κάτι που έγινε δεκτό, ενώ προστέθηκε η αναφορά στην σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κι η επιστροφή στην εθνική γραμμή του 1992. Τονίστηκε επίσης ότι δεν θα πρέπει η Ομογένεια να εμπλακεί σε κομματικά παιγνίδια στην Ελλάδα, ενώ σημειώθηκε ότι δεν υπάρχει Ελληνοαμερικανός που θα δεχθεί όνομα για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Οι περισσότερες εισηγήσεις έγιναν δεκτές,

Στις 18 οργανώσεις που ήταν παρούσες και συνυπέγραψαν, προστέθηκαν και άλλες τρεις, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τη Δευτέρα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.

Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.

Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θαβρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.

Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.

Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.

Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.

Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.

Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: ‘Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’».

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιου Τζέρσει

Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικής Νεολαίας

Παγκορινθιακή Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΗΠΑ

Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων

Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΗΠΑ

Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά

Χιακή Ομοσπονδία

Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία ΗΠΑ

Ομοσπονδία Μυτιληνιών

Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία

Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά

Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ

Πανθρακική Ομοσπονδία ΗΠΑ

Παγκρητική Ένωση Αμερικής

του Αποστόλη Ζουπανιώτη  Greek News

 • Γιώργος fs.

  1ος……εύγε στους ομογενείς μας !

 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΑ……..

 • Γιώργος fs.
 • Genesis

  Ομογενεις σωστε μας απο το ανθελληνικο συνονθυλευμα της αριστερας

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   που να παρατανε τα πιατα…………………….

 • Harald Hardrada MERCYLESS


  ελαααααα οι μιλφαρες της μεταλ τα δινουν ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • conan

  21

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   στουκι!!!!!!!!!!!!

 • firestormLouis

  ΘΑ ΣΑΣ ΔΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ !!!!

 • Αντύπα

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   να πας στο γεροδιατανο

   • Δωριεύς

    …κι΄ ἀκόμα παραπέρα ὁ ἀλήτης…

  • Genesis

   »εφοσον δεν εχουν σχεση με τη ΝΔ δε θα πηγαινα»
   Να πα να μαμηθει η Μακεδονιαααα ρεεεε….ΜΟΝΟ ΝΔ!ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠ ΝΔΦΚ

 • conan

  τελικα θα την ριξει ο καμμενος την κυβερνηση?

  • conan

   εχω χασει νεα

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    εξαρτατε αν το κοντοσουβλι του κατσει βαρυ

    • conan

     παιζει και αυτο

   • Δωριεύς

    Τὴν κυβέρνηση θὰ τὴν ρίξει. Ἀλλὰ δὲν μπορεῖ νὰ ξεκολλήσει ὁ μπίθας του ἀπὸ τὴν καρέκλα. Ἄμ τὶς στολές ποὺ τὶς βάζεις…

  • Imperium Romanum 330 – 1453

   ΤΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ Ο ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ………

  • Deadpool_Nikeus
 • Μουτας

  Οταν ψηφιζονταν τα μνημονια που ηταν αυτοι?

  • conan

   στο εξωτερικο

  • Δωριεύς

   Ἡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΕΧΕΙ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ…

   • Μουτας

    Μα την ψυχη μου,αλλα κουμαντο κανουν αλλοι.Τι αλλο ναπω.Πες μου

    • Δωριεύς

     Ἔτσι μπράβο. Ἄσε τοὺς ἄλλους. Θὰ ἔλθει ἡ ὥρα τους. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

     • Μουτας

      Γιατι,με ειδες κατι σαν ανθελληνα?Ποναω,αλλα τι να πω?Οι προδοτες παιζουν μπαλα μεχρι στιγμης.

     • Δωριεύς

      Ἔάν σὲ ἔβλεπα σὰν ἀνθέλληνα δὲν θὰ συζητούσαμε τῶρα…

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    ελααααα γιατρε καλε ανθρωπεεεεε!!!!!!!!!!!

    • Δωριεύς

     Γειά σου Ἄρχοντα ΕΛΛΗΝΑΡΑ, ΑΔΕΛΦΕ.

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      τον απειρο σεβασμο μου!

  • Genesis

   Τι ηθελες να κανουν δλδ?Αυτοι ειναι οι πιο Ελληνες απο ολους και σε αυτους μονο ελπιζω πλεον

   • Μουτας

    Και ναι και οχι

  • conan

   πολλοι φιλοι μου ειναι εξωτερικο και λαχταρουν την πατριδα αλλα δεν μπορουν να κανουν αλλιως.μην τρωγεσαι.

   • Μουτας

    Γιατι να τρωγω?Ειδες τιποτα ανθελληνικο?

    • conan

     ειδα να μοιραζεις ευθυνες κατα καποιο τροπο.οχι ανθελληνικο.εμεις που ειμαστε εδω πρεπει να τα αλλαξουμε φιλε.

     • Μουτας

      Εδω ειμαι.Και προσπαθω.

     • conan

      σωραιος και εμεις μαζι σου

    • Δωριεύς

     Ἁπλῶς τὸ σχόλιο ἔγινε σὲ χρόνο μὴ σωστό. Προέχει ἡ ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…

     • firestormLouis

      Ελληνες δεν ειμαστε καλε μου Δωριευ?Τι περιμενεις¨?Συνεννοηση?
      Εδω μιλαμε για Μακεδονια και ο αλλος μιλαει για το ΕΝΦΙΑ
      Αλαλουμ !

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      και γω εβαζα ντισκο κιαν ειχε μπει και ο Ερντο θα εβαζε ζιαβυ,ολα ειναι του Ελληνα ,θυμησου τι ελεγαν οι αμερικανοι για τους πολεμιστες μας στην κορεα« ηταν τρελλοι ,ολη νυχτα γλενταγαν και επιναν σαν να μην ετρεχε τιποτα και στην μαχη ηταν οι πιο ατρομητοι, ακουγανε Ελληνα και φευγανε ,φοβοντουσαν τις ξιφολογχες τους ,πεταγονταν απο τα ορυγματα και τους επαιρναν φαλαγγι»»

     • Δωριεύς

      ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΕ !!!

     • Δωριεύς

      Εἶδες ὅμως πῶς ἀντέδρασες ; ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ LOUIS, ΑΔΕΛΦΕ…

     • firestormLouis

      Μα καλε μου Δωριευ μερικες φορες για να εχεις σωστη Δημοκρατια πρεπει να ξεκινησεις με Δικτατορια
      ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      σωστοοοος!

  • firestormLouis

   Μουτα τα μνημονια ταφαγες γιατι ταφαγες Τι θελεις? Τα δικα σου γα…σιατικα να τα πληρωνουν αλλοι ?Τωρα ασε τα μνημονια και κοιταξε μην χασεις και το διαβατηριο

   • Μουτας

    Διαβατηριο για που?Καναδεζικο?Εχω.Και τι?

    • firestormLouis

     Ε τοτε ελα εδω !

     • Δωριεύς

      Μὴν τὸν ἀποπαίρνεις, Louis καταπληκτικέ…

     • Μουτας

      Δεν σε ξερω,αλλα εκτιμω που μιλας

     • Δωριεύς

      Ἑνας ΕΛΛΗΝΑΣ σάν καὶ σένα εἶμαι. Ἄμα μπεῖς ἐδῶ μέσα θὰ μάθεις πολλά ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΥΓΑ ΣΤΠ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…

     • Μουτας

      Σε ξερω και απο το ντεφι.Και μαλλον με ηξερες.Τωρα εδω ειδες κατι παραξενο απο λεγομενα, η την ip μου?

     • Ίασπις

      Και στο προνιούζ οι πιο πολλοί πατριώτες είναι φίλε Σπύρο.

     • firestormLouis

      Οχι μα πρεπει να καταλαβουμε αλλο εθνικο και αλλο οικονομικο!

     • Μουτας

      ωχ,βαριεμαι,να εξηγω.Μαζευα ελιες.αλλη μερα τα λεμε

     • Μουτας

      Που?Χωρις γνωστους?Στο απεραντο κρυο.Στις εννια για υπνο.

     • firestormLouis

      Τοτε κατσε εκει και εκτιμα οτι και εμεις απο εδω φωναζουμε για να χαιρεσαι την ωραια πατριδα που εχουμε και εχεις γατι αλλιως σε βλεπω να σε διωχνουν οι Σκοπιανοι η οι Αλβανοι αι να ερχεσαι στον Βορειο Πολο και οχι μονον

     • Μουτας

      Ελα ωρε,μην πιανεσαι με τα λεγομενα μου.Μουτας ειμαι.

 • Deadpool_Nikeus

 • Harald Hardrada MERCYLESS


  να τους καψουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • #Raven_76

  Προσωπικά είμαι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, αλλα χωρίς τον όρο Μακεδονία.
  Θα μπορούσαν να ονομαστούν «ανω – ανω» «νέα -νέα» «βορεια βόρεια».

  • Δωριεύς

   Μούτι μούτι, ποῦ λέμε ἐμεῖς οἱ Ἀρβανίτες, ἀπόγονοι τῶν Ντρέδων .ἀπὸ τὸ Σουλιμοχώρια…..

 • Assurbanibal

  Τι κάνετε τέτοια ώρα ξύπνιοι ρε συντρόφια? Δευτέρα αύριο!

  • #Raven_76

   Λέμε να το ξενυχτήσουμε ρίχντας προτάσεις στο τραπέζι.

  • Ταξίαρχος

   Δευτέρα με ΣΥΡΙΖΑ

   • Assurbanibal

    Μη μου το θυμίζεις αυτό. Προσποιήσου πως έχουμε οικουμενική…

    • Ταξίαρχος

     Μη μασάς έχει απεργία ΜΜΜ

     • Ταξίαρχος

      ΜουΜουΜου

     • Assurbanibal

      Ναι ρε αυτό το ξέχασα!

     • Ταξίαρχος

      Γιαυτο εχει κοσμο, ολοι φτιαχνουν εξατμισεις στα τρολλει

     • Assurbanibal

      Το είδα πιο πάνω (τρόλλ με χαλασμένη εξάτμιση)…

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      χαχαχαχαχαχαχχαχαχαααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!παλια φαρσα των μηχ μηχ

     • Ταξίαρχος

      ρωταει η κυρια τι δουλεια κανει ο πατερας σου παιδι μου και λεει ειναι τετοιο μωρε που στρωνει, που στρωνει τους δρομους

     • conan
  • conan

   αναμενουμε φιλε ασσουρ

   • Assurbanibal

    Το τρόλεϋ πέρασε φίλε μου. Σε λίγο θα περάσει και το τρένο…

    • Ταξίαρχος

     Κανε κατι λοιπον, να χασω το τρενο

    • conan

     θα περιμενουμε το πρωινο τοτεζ

    • RED OR DEAD

     Το τραίνο της αλλαγής σύντροφε;;;

     • Assurbanibal

      χαχαχαχαχα Κι έλεγα που είναι ο σύντροφος! Δεν καληνύχτισε σήμερα…

  • Deadpool_Nikeus

   ανατριχιάζουμε με τον από πάνω

   • Ταξίαρχος

    κλονιστηκα

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  στειλτε μου την διευθυνση αυτου του ανωμαλου να τον κοψω φετες να τον ταϊσω στα σκυλια μου

  • #Raven_76

   Θα δηλητηριαστούν.

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    μπαααα!!!!!!!!!!!!!!!σκυλια ειναι μονο μουχλα και γλυκα μην τρωνε ,α, και σκορδο

  • το σκεφτομαι ….αχαχχααχαχαχχααχχααχ

 • conan

  Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou
  ·
  Το μήνυμά μου για τη Μακεδονία.
  Καμμία νέα παραχώρηση κυριαρχίας
  Αναλυτικά οι θέσεις μας θα ανέβουν στο plefsieleftherias.gr παρακαλω…

  • Deadpool_Nikeus

   αυτή το 2015 δεν είναι πρόβλημα να το λέει «Μακεδονία»

   • Assurbanibal

    Άλλο τότε άλλο τώρα. Τα κουμουνισμένα δεν έχουν λόγο.

    • Deadpool_Nikeus

     φτάνει να πάει κόντρα στο παλιό αφεντικό

  • απο ολον τον πολιτικο συφερτο, η Ζωη ειναι η μονη που εχει καταγγειλει και εχασε την θεση του Π.τ.βουλης.

   οχι οτι παιρνει συγγχωροχαρτι ….

   • σωστό!

   • Deadpool_Nikeus

    δεν το σώζει…η θητεία της ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαραγμένη ως μελανό σημείωμα

    • ναι επισης

    • #Raven_76

     Την σώζει η αντιμνημονιακή συνέπεια της που την έκανε να παραιτηθεί..

   • firestormLouis

    Που λεμε οτι αυτο το ατομο ειναι καλο για αντιπολιτευση και μονον

 • Harald Hardrada MERCYLESS


  τσατιστηκα με τον που …στη παω για υπνο

 • Μουτας

  https://www.news.gr/ellada/koinonia/article/119646/mysthrio-me-ta-lefta-ths-omogeneias-gia-th-myrto.html
  Μυστήριο με τα λεφτά της ομογένειας για τη Μυρτώ
  Για ομογενεις

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  XIOΣ ΘΕΟΣ

  • κανει πρωινη προσευχη ο Τραγκας.

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΛΙΝΚ

    • γραψε λαθος, μπερδεψα
     δεν ειναι τραγκας

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΕΜΟΙΑΖΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ Η ΦΩΝΗ

 • Μ.Φ.

  Ας υποθέσουμε (μακάρι να ΜΗΝ προλάβουν) ότι φέρνουν την σύνθετη κλεμμένη ονομασία στην βουλή η ερώτηση μου είναι:
  Α. θα υπογράψουν κάποιοι ανθέλληνες (οι περισσότεροι δέχονται την σύνθετη ονομασία, αποφασίζοντας και διατάσσοντας, χωρίς να μας ρωτήσουν) το κείμενο και ο Καμμένος συνεχίζει το υπουργιλίκι λέγοντας εγώ ψήφισα αρνητικά;
  Β. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το κλεμμένο όνομα με την κλεμμένη ταυτότητα από τους Σλάβους;

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   Α : ΝΑΙ
   Β : ΝΑΙ

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ
 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ
 • Spyros Spyropoulos

  Ευχομαι καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους τους φιλους!

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Καλημέρα Αδέρφια Έλληνες … η σημαία μας κυματίζει σε όλο τον κόσμο !

  https://uploads.disquscdn.com/images/a70543a4cb281288665dcbfc3a046bdf93865743b599b139078fa13dd5e33155.jpg

  • Spyros Spyropoulos

   ΕΥΓΕ Προ!!!

   • firestormLouis

    Καλημερα φιλε και αδελφε Σπυρο!!

    • Spyros Spyropoulos

     Καλημερα και σε σενα φιλε και αδελφε Λουη!!!

  • firestormLouis

   Μπραβο Προ
   Ευτυχως που υπαρχουν πατριωτες

   • Δωριεύς

    Ἀδελφέ καταπληκτικέ Louis. Καλημέρα, ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ.

  • Δωριεύς

   Χαίρομαι ὅταν σὲ βλέπω βρέ ΑΔΕΛΦΕ. Τονώνεις τὸ ἠθικό ΜΑΣ. Καλή σου μέρα, ΕΛΛΗΝΑ.

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΙΝΟΙ

  • Σκουπισα εδω και ωρα :-)

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΔΡΟΣΟΣ

 • Smartass

  Άντε να πέσει επιτέλους η παράσταση »2η φορά αριστερά» του θεατρικού θιάσου ΣΑΝΕΛ γιατί βαρεθήκαμε.
  Να δούμε και την δουλειά ενός άλλου θεατρικού σχήματος.
  :D

  • εχουν σακαταψει και το σκηνικο.

   • Smartass

    To σκηνικό ήταν ήδη σακατεμένο απλώς τώρα εξαιρετικά ισχνό!!

 • Spyros Spyropoulos

  Ωχ, λες να παρεξηγηθει ο ΣΠΑΣΡΤΑΚΟΣ?

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  Στον ολοκληρωτικό πόλεμο αφανισμού του Ελληνικού Έθνους, πρέπει να απαντήσουμε με ολοκληρωτικό πόλεμο
  Όταν η κατοχική κυβέρνηση βομβαρδίζει με εθνοκτόνα νομοσχέδια τον Ελληνικό Λαό, και αυτός δεν αντιδρά, δεν σημαίνει ότι είναι λαός του καναπέ.
  Σημαίνει ότι υπάρχουν βαθύτερες αιτίες τις οποίες δεν αναλύουν όσοι μιλούν απαξιωτικώς για τον Ελληνικό Λαό.
  Αν δεν αμφισβητούμε όλες τις ιδεολογικές βάσεις του καθεστώτος, και αν δεν απορρίπτουμε συνολικώς το αξιακό του σύστημα, είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση που μας έχει κηρύξει.
  Έχουμε να κάνουμε με ολοκληρωτικό πόλεμο αφανισμού του Ελληνικού Έθνους, και πρέπει να απαντήσουμε με ολοκληρωτικό πόλεμο.
  Δεν αρκεί να αμφισβητούμε τα μνημόνια. Πρέπει να αμφισβητούμε όλο το ιδεολογικό οικοδόμημα. Από το πολίτευμα μέχρι το νόμισμα, και από την μεταναστευτική πολιτική μέχρι την θέση μας στην δυτική συμμαχία.
  Αν αμφισβητούμε μόνον την μνημονιακή πολιτική, και αφήνουμε στο απυρόβλητο όλους τους άλλους πυλώνες του καθεστώτος, τότε κάνουμε έναν περιορισμένο αγώνα επιβιώσως που ταιριάζει μόνον σε δούλους.
  Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής των Ελλήνων είναι ότι υπερασπίζονται τον Ελληνισμό μόνο σε μία, το πολύ δύο πτυχές του, και από έναν, το πολύ δύο εχθρούς του.
  Πρέπει να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τον Ελληνισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, και εναντίον πολλαπλών εχθρών ταυτοχρόνως.

  • Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο σχολιο !! Αξιος. Η αληθεια να λεγεται.

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

    • με΄ι’κς νο ντιφερενς
     (ειδα το φορματ)

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΟΥΤΕ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΣΤΗ ΜΟΥ!

     • χανει το δικιο του ο ιβρυστης και ο Ιφικρατης.

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ Ή ΛΑΘΟΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
      ΜΟΝΟ ΙΔΙΑ Ή ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

     • Spyros Spyropoulos

      Αμεσως ο αλλος με την καλη κουβεντα στο στομα πρωινιατικα……

     • Γιώργος fs.

      Καλημέρα αδερφέ Σπύρο!!

     • Spyros Spyropoulos

      Καλημερα αδελφε μου και καλη εβδομαδα!

     • Γιώργος fs.

      Δεν ανοίγει το κύριο θέμα με τους ομογενείς και μπήκα μέσα από το ιστορικό σου !

   • Δωριεύς

    Σὲ θαυμάζω. Θαυμάζω τὶς ἀντοχές σου. Καλημέρα ἀδελφέ, γκουροῦ ΕΛΛΗΝΑ.

    • 2 μπαν για το βραδυ εφυγαν

     • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

      ΧΑΜΟΖ

     • Spyros Spyropoulos

      Ενω εμεις κοιμομασταν τον υπνον των δικαιων…..χαχαχαχα

     • Δωριεύς

      Κοιμήθηκα μετά τὶς 3 ἀλλά δὲν εἴχα μπεῖ στὸ site.

  • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

   *ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ

  • Δωριεύς

   Καλημέρα, ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΙΟΜΗΔΗ

   • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ, ΕΙΧΕ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ.

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  XAXAXAXAXAXA

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Ηρωα ΠΕΥΚΕΣΤΑ!!!

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟ.

   • Δωριεύς

    Καλημέρα ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ, Σπυρέτο.

  • Δωριεύς

   Καλημέρα, ἀδελφέ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΥΚΕΣΤΑ.

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΔΩΡΙΕΑ.

  • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

   Καλημέρα αδελφέ !

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ…

   • Δωριεύς

    Καλημέρα ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ, ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗ.

    • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

     Καλημέρα αδελφέ συνέλληνα συναγωνιστή ! !!!!!!!!!!

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Καλημερα Πευκ

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

   • Δωριεύς

    Καλημέρα ἀδελφέ μου, Πατριώτη.

 • Δωριεύς

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ…..Μ Ο Ν Ο Ν…. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα ΕΛΛΗΝΑ Γιγαντα Ιατροφιλοσοφε!

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Καλημερα ρε αρχοντα !!

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Καλημερα αδερφια αγαπημενα!

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα αδελφε μου Παναγιωτη και καλη εβδομαδα!

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Καλημερα Σπυρο μου επισης!!

  • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

   Με τέτοια νέα σίγουρα καλή θα είναι η μέρα !

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Μακαρι αδερφε μου!

    • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

     Αλλά να μην ξεχνάμε : συν Αθηνά και χείρα κίνει !

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Οτι περναει απο το χερι μας θα γινει αδερφε μου, αλλα ειμαστε λιγοι.

     • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

      Παρερμηνεύω : Ουκ εν το πολλώ το ευ !
      Ένα λύκος τα βάζει με ένα κοπάδι πρόβατα !
      Ο Έλληνας λύκος είναι ατρόμητος …
      Ου πόσοι αλλά πού , έλεγαν οι Σπαρτιάτες !

      ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ γ@μώ την τουρκιά τους

     • Δωριεύς

      Οἱ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΈ ΔῈΝ ἜΛΕΓΑΝ ΠΌΣΟΙ ΟἹ ἘΧΘΡΟῚ ἈΛΛΆ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ…

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Ναι αδερφουλη μου αλλα βαρεθηκα την ιστορια των 300. Θελω νικη

 • ΙΡ

  καλημερα!καλη εβδομαδα!σολους τους πενταποσταγμενους φιλους!μπραβο στην ομογενεια!ολη η πιεση αποτι διαφαινεται ερχεται απο ανατολας!ακομα και για αυτη την τρικλοποδια του ονοματος των σκοπιων σε Μακεδονια με αλυτρωτικες κορωνες και βλεψεις ο εξανατολων «συμμαχος και φιλος» εχει βαλει την ουρα του.Προσωπικα πιστευω πως το θεμα μπορει να να αποφευχθει διπλωματικα,αλλα θελει θεσεις πατριωτικες, ακλονητες και ΟΧΙ διαλλακτηκοτητα,προς πασα κατευθυνση.

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα φιλε ΙΡ!!!

   • ΙΡ

    καλημερα φιλε Σπυριδωνα!!

  • Δωριεύς

   Καλημέρα ἀδελφέ…

   • ΙΡ

    καλημερα! φιλε Δωριεα!

 • Συγκαμενος Κωλοτουμπας
 • PatmosI

  Καλημέραααααααααααααααααααααα…..

  Quiz : Αν ζουσε ο Μέγας πόσους συριζαιους έβαζε σε μια σάρισα…..;

 • 4B

  Καλημέρα!!
  η ομογένεια ΟΧΙ έτσι απλά
  και δω στο Ελλάντα θα γίνετε λόγος για καμιά 10ετια..

  και μόνο μ’αυτά που έχουν πει οι πολιτικάντηδες μέχρι τώρα
  οι Έλληνες σύσσωμοι έπρεπε να είχαν ρίξει την κυβέρνηση χθες..
  αλλά..

 • MICHAEL ARCHITECTS

  Υπήρξα ομογενής σε κομβική θέση που είχε συστρατεθεί για το θέμα. Ξέραμε, λέγαμε, ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι επιπόλαιοι και όχι ιδιαίτερα οξυδερκείς (Θέτοντας το ήπια).