Εθνικά θέματα

Washington Post: Εθνικιστής φιλορώσος ο Πάνος Καμμένος - Tι κρύβεται πίσω από την ξαφνική επίθεση στον Έλληνα ΥΠΑΜ;

Αναφορά στον Πάνο Καμμένο, τον ομογενή πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η αμερικανική εφημερίδα σε άρθρο της περιγράφει τον ρόλο που είχε ο κ. Παπαδόπουλος στο θέμα με την εμπλοκή της Ρωσίας στην αμερικανική πολιτική σκηνή, τονίζοντας πως βρέθηκε στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες που επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και ο Ρώσος πρόεδρος.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας χαρακτηρίζει μάλιστα τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ως φιλορώσο εθνικιστή που καυχιέται συχνά για τις πολύ καλές διασυνδέσεις του στη Μόσχα.

Η Washington Post συνεχίζει λέγοντας πως ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν είχε κλείσει ακόμη τα 30 ήταν άγνωστος στην Ελλάδα – και όχι μόνο.

Όμως ξαφνικά, την ίδια ημέρα με τον Πούτιν βρέθηκε στην Αθήνα, πραγματοποιώντας συναντήσεις στην πόλη και λέγοντας σε χαμηλούς τόνους ότι βρισκόταν στην Αθήνα σε μία λεπτή αποστολή για λογαριασμό του προϊσταμένου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Γιος Ελλήνων μεταναστών που μεγάλωσε στο Σικάγο, ο Παπαδόπουλος διέθετε ένα μικρό βιογραφικό γεμάτο υπερβολές, συμπεριλαμβανομένης μιας ανύπαρκτης περιόδου στο Model United Nations. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το διοικητικό συμβούλιο της Washington Post τον Μάρτιο του 2016, ο Trump τον είχε χαρακτηρίσει έναν από τους πέντε κορυφαίους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI για τις εκτεταμένες προσπάθειές του να συνδέσει την προεκλογική εκστρατεία του Trump με ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους. Από τότε ο Trump χαρακτηρίζει τον Παπαδόπουλο «εθελοντή χαμηλού επιπέδου».

«Αλλά στην πατρίδα των προγόνων του, ο άνθρωπος που ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μάρτιο του 2016 ως έναν από τους πέντε κορυφαίους συμβούλους του και ένα “εξαιρετικό παιδί”, θεωρείτο σημαντικός συνομιλητής, αρχικά για την εκστρατεία του Τραμπ και αργότερα για τον επερχόμενο πρόεδρο», σημειώνει η Washington Post.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...