Κόσμος

Tageszeitung: Γερμανική αδιαφορία για την Ελλάδα στο προσφυγικό

Αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο πεδίο του προσφυγικού επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση η αριστερή Tageszeitung.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες παίρνει αφορμή για το επικριτικό σχόλιό του από την προ ημερών ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται να χορηγηθεί λόγω της έλευσης του χειμώνα επιπρόσθετη βοήθεια για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Η TAZ γράφει μεταξύ άλλων ότι «στο μεταξύ ο αριθμός τους έχει αυξηθεί τόσο πολύ ώστε οι καταυλισμοί είναι απελπιστικά υπερπλήρεις. Οργανώσεις αρωγής σημαίνουν συναγερμό επειδή χιλιάδες πρόσφυγες σε νησιά όπως η Λέσβος είναι σχεδόν απροστάτευτοι».

Ο γερμανός ανταποκριτής αναφέρεται σε πρόσφατες περιγραφές των απελπιστικών συνθηκών από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι τονίζουν ότι και η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει. «Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν το σκέφτεται καν».

Το σχόλιο τονίζει ότι αντιθέτως το Βερολίνο επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για όσους ταξιδεύουν από την Ελλάδα. «Σε γερμανικά αεροδρόμια έλληνες ταξιδιώτες παρεμποδίζονται και υφίστανται διακρίσεις», υπογραμμίζει ο γερμανός ανταποκριτής.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...