Κύπρος

EKTAKTO - Οι Τούρκοι βγάζουν στην Κύπρο το Barbaros μαζί με πολεμικό στολίσκο και αγέλες υποβρυχίων

"Θαλασσοταραχή" μεγάλης έντασης  έχουμε σε ολόκληρη την νοητή γραμμή Λήμνος-Βόρεια Κύπρος ...από τις κινήσεις των Τούρκων που επιδιώκουν ...τετελεσμένα παραμονές  πρωτοχρονιάς.

Είναι πλέον πιστοποιημένο ότι αυτές τις Άγιες ημέρες θα «τρέχει» το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και γενικά οι ένοπλες δυνάμεις μας,  από την αποφασιστικά  προκλητική στάση της Άγκυρας σε Αιγαίο…και ειδικά στην Κύπρο.

Με νέα Navtex που εξέδωσε σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι η Τουρκία, «δεσμεύει» περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου και από την πλευρά μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ακτών της κατεχόμενης Κύπρου για έρευνες με το Barbaros που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για περιοχή πολύ μακριά από τα 13 τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβάνει περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας που διεκδικείται ως περιοχή ελέγχου των κατεχομένων.

Το Barbaros στις σεισμογραφικές έρευνες θα συνοδεύεται από τα σκάφη M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί τουρκικό πολεμικό σκάφος προκάλεσε αυτή τη φορά βόρεια της Λήμνου.

Γερμανικό ερευνητικό πλοίο,το οποίο κάνει έρευνες στην περιοχή, πλέει στην περιοχή από το πρωί και οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου κάλεσαν τον καπετάνιο του πλοίου να αποχωρήσει άμεσα. Η ελληνική πλευρά απέστειλε μια φρεγάτα και όλα  είναι σε εξέλιξη.

Αυτά είναι όμως  προς ενημερωτική κατανάλωση …διότι αυτό που γίνεται σαφές από Έλληνες αμυντικούς  αναλυτές είναι πλέον πασιφανές...ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν σαν τρελοί …ένα πολεμικό επεισόδιο ειδικά στην Κύπρο …αλλά και στο Αιγαίο για να ¨σύρουν» την χώρα μας …εκεί που αυτοί θέλουν.

δηλαδή σε διαπραγματεύσεις επί όλων των θεμάτων, που θα θέσει η Άγκυρα και όχι εμείς φυσικά.

Την ίδια στιγμή στο τουρκικό πολεμικό σχέδιο συμμετέχει ενεργά και το  γνωστό σεισμογραφικό πλοίο Βarbaros στην Κύπρο συνοδείας υποβρυχίων και στολίσκου στο Αιγαίο για αντιπερισπασμό στο ελληνικό ναυτικό.

Πρόκειται για τις τουρκικές φρεγάτες-Κορβέτες, TCG Gediz, TCG Barbaros , TCG Kalkan, TCG Mizrak, TCG Bora και TCG Meltem, το πλοίο ανεφοδιασμού  TCG Akar, καθώς και τέσσερις υποβρύχιες ομάδες με 2-4 υποβρύχια τα οποία γυροφέρνουν εναλλάξ  σε νότιο Αιγαίο και κυπριακά ύδατα .

Στήνουν δηλαδή οι Τούρκοι μια μεγάλη παγίδα μέσα στην οποία θα προσπαθήσουν πιθανότατα να διεξάγουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ , και σε οποιαδήποτε λογική αντίδραση των Κυπρίων, τα τουρκικά πολεμικά θα επέμβουν προκαλώντας στην ουσία χάος και πανικό στην Λευκωσία.

Είναι πολύ πιθανό…λόγω της όλης κατάστασης,  να έχουμε και  τον πιθανό απόπλου  ελληνικής ναυτικής δύναμης μονάδων επιφανείας μαζί με άγνωστο αριθμό ελληνικών υποβρυχίων για την Κύπρο.

Το παιχνίδι πλέον της Άγκυρας έχει «χοντρύνει» επικίνδυνα και η σίγουρη πρόκληση…μπορεί να μετατραπεί άνετα  σε πολεμικό επεισόδιο.

Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πραγματικά πολύ κρίσιμες για αυτό που θα λάβει χώρα σε Αιγαίο και Κύπρο , και κρίνοντας από τις κινήσεις των Τούρκων όλα πλέον  είναι ανοικτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης