Ελληνοτουρκικά

EKTAKTO - «Δεσμεύουν» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για... όλο το 2018 oι Τούρκοι κόβοντας το στη μέση - Τουρκικά πυρά ανατολικά της Κω!

Αυτή τη φορά, η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τις NAVTEX 1410-1411-1412/17, με τις οποίες «δεσμεύει» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2018 κόβοντας το μέση!

Με την NAVTEX 1412/17 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ικαρίας-Πάτμου-Λέβιθα-Κίναρου-Αμοργού-Δονούσας για ασκήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 με την εξαίρεση των Σαββατοκύριακων.

Με την NAVTEX 1411/17 δεσμεύεται επίσης μεγάλη περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου μεταξύ Αη Στράτη, Λέσβου και Σκύρου επίσης για περίοδο από 2 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Με την NAVTEX 1410/17 η Τουρκία δεσμεύει για ασκήσεις μια εκτεταμένη περιοχή μεταξύ Θάσου-Σαμοθράκης-Λήμνου- και χερσονήσου Άθω επίσης για διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανήμερα, αλλά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Άγκυρα, στο πλαίσιο άλλης μίας άσκησης με πυρά, «δέσμευσε» εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403.

Παράλληλα, προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα 27-28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, αλλάζει τακτική.

Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να μην απαντά με αντι-ΝΑVTEX, αλλά θα προχωρά σε διαβήματα και παρεμβάσεις προς τον Ισπανό διοικητή της υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη για όλη την περιοχή.

Συγχρονίζεται η ρητορική και η στρατιωτική Στρατηγική της Τουρκίας!

Μετά τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης και τον Κιλιντσάρογλου, την σκυτάλη πήρε χτες το αντίπαλο δέος  του Ερντογάν, η Μεράλ Ακσενέρ, «Γκρίζα Λύκαινα»  νυν πρόεδρος κόμματος των εθνικιστών απειλώντας  ευθέως με στρατιωτική δράση εναντίον της Ελλάδας.

Γράφει η Ακσενέρ στο twitter απαντώντας στη δήλωση του κ. Καμένου:

«Οι Έλληνες κατέλαβαν τα νησιά μας και σούβλισαν [αρνιά] και ο ήρωάς μας στα ΄Ιμια (“Kardak”) ), @Ali Turksen, έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Υπουργό που είπε ‘Μολών Λαβέ’: ‘Να περιμένετε θα έρθουμε σύντομα’».

Νωρίτερα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κήρυξε πόλεμο στην Ελλάδα – Δήλωσε ότι θα μας επιτεθεί μόλις κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο αρχηγός της κεμαλικής τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ευθέως ότι το 2019 -χρονιά που ελπίζει να κερδίσει τις εκλογές- θα επιτεθεί στην Ελλάδα για να καταλάβει ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Μετά τον βουλευτή του, τον Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος δήλωσε ότι «όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν», αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά που κατοικούμε εδώ και 6.000 χρόνια, τη «σκυτάλη» πήρε τις τελευταίες δύο μέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με στόχο να κερδίσει τους εθνικιστές ψηφοφόρους.

O κ. Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε το Σάββατο ότι: «Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα.

»Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας [σ.σ. Πάνος Καμμένος] μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ) [σ.σ. «Έλα να τα πάρεις»]. Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Στη συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου επέκρινε και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας:

«Από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι παγκόσμιος ηγέτης;».

«Εγώ μπορώ να πεθάνω για τη χώρα μου. Εθνικισμός είναι να προστατεύεις τη χώρα σου μέχρι τον τελευταίο κόκκο άμμου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου συμπληρώνοντας «έχουν καταλάβει 18 νησιά και κανείς δε λέει τίποτα».

Δείτε το Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=VY7k7XuDN_k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές