Άγιο Όρος

940.000 βουλγαρικά λέβα στην αγιορείτικη Μονή Ζωγράφου - Το δώρο του ηγούμενου στον Βούλγαρο πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ)

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικό χρήμα πέφτει στο Άγιο Όρος.

Την Τετάρτη λοιπόν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον Βούλγαρο Πατριάρχη Νεόφυτο στο Πατριαρχείο με αντικείμενο το θέμα της επισκευής του καθεδρικό ναού του "Αγ Αλεξάνδρου Νέβσκι ". Η διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Βουλγάρου Πατριάρχη.

Νωρίτερα την ίδια μέρα στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να διαθέσει η Βουλγαρία το ποσό των 940.000 λέβα από τον Προϋπολογισμό της Διεύθυνσης «Θρησκειών» για να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής στην νότια πτέρυγα της μονής Αγίου Γεωργίου -Ζωγράφου του Αγίου Όρους. Τα κεφάλαια θα είναι επαρκή για τη συνολική ανασυγκρότηση της πτέρυγας και είναι εξασφαλισμένα με έξοδα αναδιοργάνωσης και μεταφορές από τον κεντρικό προϋπολογισμό για το 2017.

Σε έκφραση ευγνωμοσύνης ο Ηγούμενος της Μονής Ζωγράφου Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος έδωσε στον κ. Μπορίσοφ αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...