Κοινωνία

9χρονος από τη Λάρνακα έχασε και τα δύο του πόδια – Παλεύει από τη μέρα που γεννήθηκε (εικόνες)

Στα τρία του μόλις χρόνια έπρεπε να ακρωτηριαστούν και τα δύο του πόδια...

Αυτά που θεωρούμε εμείς δεδομένα κάποιοι άλλοι καλούνται να παλέψουν για αυτά από τη στιγμή που θα γεννηθούν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του μικρού Θανάση που διαμένει στη Λάρνακα. Ο 9χρονος, ο οποίος είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, γεννήθηκε με δυσπλασία των κάτω κνημών, ουσιαστικά χωρίς γόνατα, και σε ηλικία μόλις τριών ετών οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια του πως πρέπει να μεταφερθεί στις ΗΠΑ ώστε να ακρωτηριαστούν και τα δύο του πόδια, προσθέτοντας τεχνητά μέλη για να μπορέσει να περπατά.

Έτσι από 3 ετών, ο μικρός Θανάσης και η οικογένεια του, ταξιδεύουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ ώστε να κατασκευαστούν καινούργια τεχνητά μέλη για να προστεθούν στα πόδια του, κάτι που καλούνται να πράξουν μέχρι και τα 21 του, όπου πλέον θα σταματήσει και η ανάπτυξη του.

Φέτος ο 9χρονος θα ταξιδέψει στην Βοστόνη στις 12/1 του 2018, σε λίγες ημέρες δηλαδή, ώστε να κατασκευαστούν τα νέα τεχνητά μέλη, με την οικογένεια του να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Μπορεί τα ιατρικά έξοδα του μικρού Θανάση να καλύπτονται από το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, ωστόσο, τα έξοδα διαμονής και διατροφής των ανθρώπων που θα βρίσκονται μαζί του σε αυτή την διαδικασία καλείται να πληρώσει η οικογένεια. Χρήματα που δυστυχώς δεν έχουν και γι΄ αυτό μετά από τις απαραίτητες αιτήσεις έχουν εξασφαλίσει άδεια για έρανο.

25276557_384153018710496_551750359_n

Οι πολίτες που έχουν την οικονομική ευχέρεια και θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου: CY78 0020 0195 0000 3570 2736 1752 , ενώ αν κάποιος θελήσει να επικοινωνήσει με τον πατέρα του μικρού Θανάση, τον κ. Αντώνη Καρδαμίλη, μπορεί να το πράξει στο τηλέφωνο 96 289136.

Η οικογένεια του μικρού Θανάση κατάγεται από Θεσσαλονίκη, μετακομίζοντας πριν 10 χρόνια στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή, παλεύοντας ώστε να δώσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο.

Ας μην τους αφήσουμε να παλέψουν μόνοι...

ΥΓ: «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε...»

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές