Ελληνοτουρκικά

48 ώρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν: «Μπούκα» στην Αγιά Σοφιά, οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο και δημοψήφισμα στη Θράκη για προσχώρηση στην Τουρκία!

Προβληματισμό δημιουργούν τα πρώτα μηνύματα που έστειλαν οι Τούρκοι μετά την προκλητική επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα. Οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για την μείωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών εξανεμίστηκαν από την εισβολή των «Γκρίζων Λύκων» στην Αγιά Σοφιά μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων τουριστών, από την ενέργεια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να στείλει πάνω από το Αιγαίο - μετά από δέκα ημέρες περίπου oπλισμένα F- 16 καθώς και από το τουρκικό αίτημα για δημοψήφισμα στη Θράκη!

Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT ,ανάρτησε βίντεο διάρκειας 3 λεπτών με τίτλο ” Η μάχη των Τούρκων μουσουλμάνων στην Ελλάδα για την αναγνώριση της εθνικής τους ταυτότητας”.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
Πρώτον, η Κομοτηνή αποτελεί τουρκικό θύλακα, δεύτερον, η Δυτική Θράκη αποτελεί το σπίτι για μεγάλο αριθμό Τούρκων, οι οποίοι αν ζουν εκεί από τον 14ο αιώνα, βλέπουν την κουλτούρα τους να καταπιέζεται και τρίτον, παρότι η τουρκική μειονότητα αναγνωρίστηκε από το ΕΔΑΔ, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την απόφαση.

Η άκρως θεαματική επίσκεψη και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στην Κομοτηνή πριν τρεις ημέρες είχε στόχο να εξεγείρει συνειδήσεις να προκαλέσει τετελεσμένα με προσπάθεια αυτονομίας της Δυτικής Θράκης και της προσχώρηση της στην Τουρκία μαζί βέβαια με την Νότια Βουλγαρία .  

https://youtu.be/4Sq3pcKMSp8?t=6

Την πρόκληση αυτή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έκανε για πρώτη φορά  τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχε  αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης, ενώ είχε ζητήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία μιλώντας  και για Θεσσαλονίκη, Κύπρο και τα νησιά Ρόδο και Κω που έχουν πολύ λίγους μουσουλμάνους,  επικαλούμενος «ορισμένους ιστορικούς» σύμφωνα με τους οποίους αυτές οι περιοχές περιλαμβάνονται στα σύνορα του τουρκικού εθνικού συμβολαίου.

https://youtu.be/LPS-vBkCkcg?t=4

Εξηγώντας το σκεπτικό του ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου»( ο χάρτης του οποίου τα δείχνει όλα φόρα παρτίδα)  και το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών.

Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και νησιά του Αιγαίου».

Όλοι οι Τούρκοι ηγέτες τηρούν με ισλαμική προσήλωση το αποκαλούμενο Ιερό συμβόλαιο (Misaki Milli) του 1920.

Το ιερό συμβόλαιο των Τούρκων προβλέπει την επίλυση του ζητήματος της Δ.Θράκης με δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σε ..μελλοντικό και κατάλληλο χρόνο.

Εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο είναι  η συνθήκη της Λωζάνης η οποία παρεμπιπτόντως είναι «εμπόδιο»τόσο  για το νέο Κουρδιστάν όσο  για την κυριαρχία στα Στενά .

Η νέα σειρά των τουρκικών προκλήσεων ξεκίνησε την Κυριακή από τους Γκρίζους Λύκους

Στον ιερό Ναό της Αγιάς Σοφιάς, το σύμβολο της χτιστιανοσύνης και του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, εισέβαλαν την Κυριακή Τούρκοι εθνικιστές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οπλισμένα F- 16 στο Αιγαίο

Οι όποιες ελπίδες για νηνεμία στα Εληνοτουρκικά διαλύθηκαν στο Αιγαίο μετά και την σημερινή ενέργεια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να στείλει πάνω από το Αιγαίο μετά από ένα διάστημα δέκα ημερών δύο οπλισμένα τουρκικά F- 16 και ένα τουρκικό κατασκοπευτικό που σκανάρει το αρχιπέλαγος.

Ο αριθμός των προκλήσεων, δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να μην δημιουργεί μείζον ζήτημα ωστόσο η ενέργεια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συνιστά μια ξεκάθαρη ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων της καθώς οι αναχαιτίσεις οπλισμένων F- 16 εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές των πιλότων και αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα «ατύχημα» πάνω από το Αιγαίο αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εληνες επιτελείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου και η οποία άνοιξε τον δρόμο για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα έγινε με αποκλειστικό στόχο να πέσει ή ένταση πάνω από το Αιγαίο και να μειωθεί η άτακτη στρατιωτική δράση στο αρχιπέλαγος.

Τα δύο οπλισμένα F-16 πέταξαν σε σχηματισμό μαζί με ένα κατασκοπευτικό CN-235 στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ετσι το παιχνίδι που ξετυλίγεται μπροστά μας είναι πολύ μεγάλο και πολύ επικίνδυνο.

Από ποιον όμως  να φυλαχθούμε και ποιόν να έχουμε το νου μας ως Ελλάδα . Η ουσία των δηλώσεων ενός ασθμαίνοντος Ερντογάν είναι ότι οι Τούρκοι «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» όλες τις διεθνείς συνθήκες και τηρούν απαρέγκλιτα το δικό τους «εθνικό συμβόλαιο» του 1920 και τίποτε άλλο.

Δεν είναι νομικό το πρόβλημα ούτε υπάρχουν παραβιάσεις από ελληνικής πλευράς , απλά οι νέο-οθωμανοί αισθάνονται αρκετά ισχυροί τώρα , θεωρώντας ότι η Ελλάδα είναι με την σειρά της ανίσχυρη και θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδια τους στο Αιγαίο, στην Θράκη αλλά ταυτόχρονα  σε Βρυξέλες και Ουάσιγκτον.

Η μέθοδο για αυτήν την κυοφορούμενη νέα επιθετική κίνηση τους θα προσομοιάζει με την εισβολή  του 1974 στην Κύπρο, και  θα την κάνουν αφού θα έχουν την βοήθεια μίας τουλάχιστον μεγάλης δύναμης , με σκοπό τον αιφνιδιασμό ε κάποιο ελληνικό νησί εντός του Αιγαίου,  το οποίο θα τους δίνει την δυνατότητα να χωρίσουν το Αρχιπέλαγος  στην μέση.

Ο Ερντογάν είναι αλαζόνας , σκληρός, και κυρίως φανατικός ισλαμιστής και αυτές τις επιδιώξεις τις έκανε γνωστές στην Αθήνα από ταχύτητα και  προσωπική "δίψα" , ενεργοποιώντας όμως εθνικά αντανακλαστικά σε όλους τους πολιτικούς χώρους στο εσωτερικό της Ελλάδος.

Ο Ερντογάν έπεισε με την παρουσία του και τους πιο "φιλειρηνιστές" στην Ελλάδα ότι πράγματα δεν πάνε καλά και σε κάποιο χρονικό διάστημα θα δούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις . 

Το τι πρέπει να κάνουμε είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο,  απλά  θα πρέπει να  το κάνουμε …χθες…αλλιώς η ατάκα του αείμνηστου μεγάλου ηθοποιού Δ.Παπαμιχαήλ ως «Παπαφλέσσα»,  στους κοτζαμπάσηδες και στην ανώτερη τάξη του κλήρου στην ομώνυμη  εξαιρετική ταινία,  θα γίνει πραγματικότητα…. «Αλίμονο σε αυτόν που θα βρούνε οι Τούρκοι ξαρμάτωτο».

https://www.youtube.com/watch?v=eypN8fDx_Bk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...