Κόσμος

15.000 "μελλοθάνατοι" εισβάλλουν στο Αφρίν μετά την αποχώρηση της Ρωσίας με τα M60T Sabra να ανοίγουν σαν "μανιτάρια"


Τώρα ξεκινάει η πραγματική " μάχη" της Συρίας ανάμεσα σε δύση και ανατολή για την τύχη μιας χώρας στην οποία διακυβεύονται πολλά και σπουδαία από οικονομικής άποψης σχέδια, στην πλάτη όμως ενός βασανισμένου λαού. 

H "αποχώρηση" των ρωσικών δυνάμεων από από τη Συρία ανοίγει την πόρτα στην τουρκική εισβολή στην Αφρίν καθώς οι ρωσικές δυνάμεις που στάθμευαν στις κουρδικές περιοχές προστατεύοντας τες αποχωρούν. Περίπου 300 ήταν οι Ρώσοι στρατιώτες στην περιοχή της Αφρίν.

Αλλά πως θα εισβάλλουν οι Τούρκοι; Πρόσφατα ανακάλυψαν ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα άρματα μάχης M60T Sabra.

Δείτε την διάρρηξη σωλήνα πυροβόλου 120mm σε τουρκικό άρμα μάχης M60T Sabra στην Συρία κοντά στην Αφρίν.

Σποραδικές συγκρούσεις με Κούρδους
https://twitter.com/Acemal71/status/939835977845092352?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/DefenseUnits/status/940135767388622848?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Zan_Dila1/status/936860781492047872?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν σε περιοχές με Κούρδους για να ελέγξουν την κατάσταση πριν είναι αργά. Η δύναμη που έχουν συγκεντρώσει αγγίζει τους 15.000 Τούρκους στρατιώτες μαζί με FSA και παρακλάδια του.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι οι Κούρδοι αντάρτες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, αποτελούν μία από τις κορυφαίες απειλές για την ασφάλειά της χώρας .

Με την αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας να είνια πλέον σε μεγάλο βαθμό, οι κουρδικές ομάδες έχουν γίνει πιο επιθετικές και η Άγκυρα δεν μπορεί αυτό να το επιτρέψει να συνεχιστεί.

Έτσι η Άγκυρα  βλέπει τους Σύρους Κούρδους του YPG ως επέκταση του PKK και, επομένως, ετοιμάζεται να εισβάλει όχι μόνο στην Αφρίν αλλά οπουδήποτε απαιτηθεί για να εκκαθαρίσει την κατάσταση .

Η τουρκική κυβέρνηση ήταν εξαιρετικά αρνητική  στη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών με το YPG ως μέρος του τοπικού συνασπισμού . Η διαφορά απόψεων σχετικά με το ρόλο των Σύρων Κούρδων στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών οδήγησε σε τεταμένες σχέσεις μεταξύ  ΗΠΑ-Τουρκίας.

Με βάσεις που διασκορπίστηκαν σε  Χομς, Τάρτους, Ταντούρ, Χαλέπι, Αφρίν και Λατάκια και αλλού, η Ρωσία έχει κοντά  7.000 στρατιώτες στη χώρα που έχει καταστραφεί σχεδόν τελείως από τον πόλεμο.

Αυτοί οι 7000 άνδρες , που αποτελούν  μια ισχυρή ρωσική δύναμη στη Συρία , απαρτίζουν  αρκετές σημαντικές μονάδες, όπως η δύναμη των  φιλορώσων  Τσετσένων κομάντος του Ρ.Καντίρωφ που σταθμεύουν στο Χαλέπι, καθώς και  την Ταξιαρχία  Turan που έχει αναπτυχθεί στο Deir Ez-Ζοr.

Η ρωσική δύναμη διαθέτει σήμερα επίσης, πάνω από 50 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τουλάχιστον 40 ελικόπτερα, 80 άρματα μάχης, δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και εκατοντάδες πυροβόλα  και πυραύλους που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία μετά την παρέμβαση της  στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ μεταξύ 2015- 2017.

Επίσης διαθέτουν συστοιχίες πυραύλων  S-400 που βρίσκονται ακόμα στις βάσεις τους σε Tartous και Hmeimim.

Επιπλέον, υπάρχουν πύραυλοι  S-300 που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Δαμασκό και χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Άσαντ και οι οποίοι θα παραμείνουν στη Συρία.

Τουλάχιστον το 40% των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται επί του παρόντος στη Συρία θα αποσυρθούν , ενώ συνολικά 300 Ρώσοι που σταθμεύουν στις ρωσικές βάσεις που είναι εγκατεστημένες στον Κάφαρ Γιάνα, τον Μάταρ Ζιράα την Ρατζό και στην πόλη  Αφρίν , αποσύρονται.

Αναμένεται να αποσυρθούν μετά την χθεσινή απόφαση του Πούτιν να αποσύρει «όλα» τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων στην Αφρίν μειώθηκε από 800 σε 300, ενώ οι δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας εξομαλύνθηκαν μετά την κρίση που ξέσπασε από την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 το 2015.

Δεν θα μείνει η  Τουρκία σιωπηλή αυτή τη φορά, και ετοιμάζεται να εισβάλει ως ειρηνευτική δύναμη οπουδήποτε έχει συμφέροντα στην περιοχή.

Άλλωστε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται να εισβάλουν στην  Αφρίν  κάθε μέρα τώρα" τους τελευταίους δύο μήνες.

Η ουσία είναι ότι Ρώσοι-Ιρανοί -Τούρκοι από  την μία πλευρά και 2000 Αμερικανοί, 300 Βρετανοί, Γάλλοι από την άλλη, πως θα συμφωνήσουν πάνω από μια χώρα που έχει διαλυθεί ;   

Η προγραμματισμένη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης από Τουρκία-Ιράν και Ρωσία  είναι ο λόγος πίσω από την απόφαση της Ρωσίας να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ προκαλώντας μεγάλο θόρυβο σε ΗΠΑ -ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενωμένος Συριακός στρατός που  θα επιβλέψει τις επόμενες δημοκρατικές εκλογές και την εκκαθάριση όλων των τρομοκρατικών απειλών στη Συρία,... Ρωσία –Ιράν και Τουρκία αποφάσισαν την δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης που θα «διαμοιράσει» το κόστος της παρουσίας τους στο συριακό έδαφος .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ