Κοινωνία

Όταν απλά σε θέλει η τύχη! Εργαζόμενοι γηροκομείου στην Ισπανία κέρδισαν πάνω από 10 εκ. ευρώ

Πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ κέρδισαν εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας της Ισπανίας, από μια χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο αγορά.

Ντυμένοι με τις λευκές τους φόρμες, οι 32 εργαζόμενοι στον οίκο «Sagrado Corazon» στην πόλη Κάμπο ντε Κριπτάνα, όπου ένας στους πέντε κατοίκους είναι άνεργος, γιόρτασαν τραγουδώντας, χορεύοντας και ανοίγοντας μπουκάλια σαμπάνιας έξω από το κτίριο του γηροκομείου, όπως έδειξαν εικόνες της ισπανικής τηλεόρασης.

Ο 54χρονος Χεσούς Μαρτίνεθ, οδηγός φορτηγού που δουλεύει εθελοντικά στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, αγόρασε 30 δελτία κατά την διάρκεια ταξιδιού του στη Γαλικία. Κράτησε δύο για τον εαυτό του, έδωσε από ένα στους δύο αδερφούς του και πούλησε τα υπόλοιπα 26 στο προσωπικό του οίκου ευγηρίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με τα δύο του δελτία θα εισπράξει 800.000 ευρώ, ενώ κάθε ένας από τους δύο αδερφούς του, όπως και κάθε εργαζόμενος του γηροκομείου θα λάβει περίπου 400.000 ευρώ από τα συνολικά κέρδη των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαι χαρούμενος που έφερα τόση χαρά και τόσα χρήματα στη γενέτειρά μου» δήλωσε ο Μαρτίνεθ στη διαδικτυακή εφημερίδα El Espanol .

«Το αξίζουν» τόνισε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η διευθύντρια του οίκου ευγηρίας Άννα Μαρία Κάμπος. «Είναι εργαζόμενοι που πραγματικά χρειάζονται τα χρήματα».

Ο δήμαρχος της Κάμπο ντε Κριπτάνα, Αντόνιο Λούκας Τόρες δήλωσε «πολύ χαρούμενος, επειδή αυτή η εισροή χρημάτων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης».

Στην άνυδρη επαρχία της Θιουδάδ Ρεάλ, η Κάμπο ντε Κριπτάνα έχει 14.000 κατοίκους και ο δείκτης ανεργίας ανέρχεται σε 19,4%.

Η λαχειοφόρος αγορά El Gordo (Ο Χοντρός) είναι η μεγαλύτερη λαχειοφόρος αγορά του κόσμου, που διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1812 και διένειμε φέτος κέρδη ύψους 2,38 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ