ΗΠΑ

Ψυχίατρος του Yale: Ολο και πιο διανοητικά ασταθής ο Τραμπ -Χάνει την επαφή με την πραγματικότητα

Ψυχίατρος του Πανεπιστημίου Yale προειδοποιεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γίνεται τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο ασταθής διανοητικά, κάτι που βάζει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Με την προειδοποίηση της που δημοσιεύθηκε χθες σε επιστολή του προς τους New York Times, η Δρ. Μπάντι Λι ζητά από τον λαό και τους νομοθέτες να απαιτήσουν ψυχολογική εξέταση του Τραμπ.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στον απόηχο του tweet του προέδρου με βίαια βίντεο ακροαριστερής ομάδας στη Βρετανία, του χαρακτηρισμού της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν ως «Ποκαχόντας» κατά τη διάρκεια τιμητικής τελετής για τους ήρωες Ινδιάνους Νάβαχο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έγινε στον Λευκό Οίκο, αλλά και του δημοσιεύματος των Times σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως κασέτα που τον εμφανίζει να μιλά για «χούφτωμα» γυναικών μπορεί να ήταν ψεύτικο, παρά το ότι σε προηγούμενη δήλωσή του είχε παραδεχθεί τη γνησιότητα του βίντεο.

«Χάνει την επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε η κα. Λι στο CNBC.

Στην επιστολή της αναφέρει πως «χιλιάδες» επαγγελματίες του τομέα της ψυχικής υγείας ανησυχούν βαθύτατα για την διανοητική κατάσταση του κ. Τραμπ. Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει ομάδα, με την ονομασία «Εθνικός Συνασπισμός Ανήσυχων Ειδικών Ψυχικής Υγείας».

«Όλοι συμφωνούν πως είναι επικίνδυνος», τόνισε στο CNBC.

Στην επιστολή της στους New York Times αναφέρει μεταξύ άλλων: «αυτή τη στιγμή βλέπουμε περισσότερα από την συνήθη ασταθή κατάστασή του –μάλιστα, βλέπουμε ένα μοτίβο αντιρρόπησης: αυξημένη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, εμφανή σημάδια αστάθειας και απρόβλεπτης συμπεριφοράς και μια έλξη προς τη βία ως τρόπου αντιμετώπισης».

«Τα χαρακτηριστικά αυτά θέτουν τη χώρα μας και τον κόσμο σε εξαιρετικό κίνδυνο»

«Κανονικά, ακολουθούμε μια διαδικασία ρουτίνας για να τη θεραπεία ατόμων που είναι επικίνδυνα: περιορισμός, απομάκρυνση από την πρόσβαση σε όπλα και επείγουσα αξιολόγηση», γράφει η κα Λι.

«Δεν έχουμε μπορέσει να το κάνουμε αυτό λόγω της θέσης του κ. Τραμπ ως προέδρου. Όμως η εξουσία της προεδρίας και ο τύπος του οπλοστασίου στο οποίο έχει πρόσβαση θα πρέπει να εγείρουν μεγαλύτερη ανησυχία, όχι λιγότερη».

«Καλούμε τον λαό και τους νομοθέτες αυτής της χώρας να πιέσουν για μια επείγουσα αξιολόγηση του προέδρου, για την οποία βρισκόμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης ξεχωριστού αλλά ανεξάρτητου πάνελ ειδημόνων, ικανών να πληρούν και να υλοποιούν όλα τα ιατρικά πρότυπα της φροντίδας».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμα απαντήσει σε έτοιμα του CNBC για σχολιασμό των δηλώσεων της κας. Λι.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...