Περιβάλλον

Χιονίζει από το πρωί σε όλη την Ελλάδα-Πού θα κάνουν λευκά Χριστούγεννα - Δείτε εικόνες και βίντεο


Ο καιρός άλλαξε, η θερμοκρασία έπεσε και χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει από το πρωί σε πολλές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας.

Το έστρωσε σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει από τις πρωϊνές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης. Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά, έχουμε και στο νομό Καρδίτσας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό.

Φωτογραφίες: trikalavoice.gr & Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα λευκά και η Λάρισα 

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού, όμως, έπεσαν και στη Λάρισα. Τα ορεινά έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Oι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα onlarissa είναι από το Λιβάδι Ελασσόνας,που ήδη έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε χωριά του Κισσάβου.


Χιόνια και στην Φθιώτιδα

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου η Φθιώτιδα.

Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ.

Τα σχολεία στην Υπάτη δεν λειτούργησαν καθώς το χιόνι από νωρίς το πρωί είχε φτάσει τους πέντε πόντους.Επίσης δεν άνοιξαν τα σχολεία σε Αμφίκεια, στο Δομοκό και στην Ομβριακή.

Χιόνι πέφτει από το πρωί και στη Λαμία. Οι αλατιέρες του Δήμου και τα βαριά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, προκειμένου να είναι ανοιχτό το δίκτυο εντός της πόλης.

Επίσης τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού και Λαμίας - Μπράλου διατηρώντας το δίκτυο ανοιχτό και χωρίς τη χρήση - προς το παρόν - αντιολισθητικών αλυσίδων.

Φωτογραφίες & Βίντεο: onlarissa & lamiareport

Στα λευκά και η Πάρνηθα 

Στα λευκά ξεκίνησε να ντύνεταιη Πάρνηθα, αφού από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε να χιονίζει.

Μάλιστα, από το καταφύγιο Μπάφι ανέβασαν στο Facebook ένα βιντεάκι από την κατάσταση του καιρού τα ξημερώματα. Νιφάδες χιονιού έπεφταν και κάλυπτα δένδρα και έδαφος.

Χιονίζει και στην Πελοπόννησο

Στα λευκά, όμως, ξύπνησαν και πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.

Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Πού θα κάνουν λευκά Χριστούγεννα

Ηλιος μεν, αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες είναι η πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για την ημέρα των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει, το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το μεσημέρι, αλλά απο το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός θα χαλάσει και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ηλιοφάνεια αλλά και κρύο, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα «γλυκάνει», όπως λέει, και θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.

Δείτε βίντεο:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkatafygiompafi%2Fvideos%2F764572463729560%2F&show_text=0&width=267

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ