Κοινωνία

Φρίκη: Ινδουϊστής πυρπόλησε μουσουλμάνο και "ανέβασε" το βίντεο για να μαζέψει λεφτά

Ένας Ινδουϊστής στην Ινδία προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα για μια εκστρατεία μίσους, ανεβάζοντας ένα βίντεο στο διαδίκτυο που τράβηξε ο ίδιος, στο οποίο φαίνεται να σκοτώνει έναν μουσουλμάνο.

Η δολοφονία έγινε την περασμένη εβδομάδα και ο φερόμενος ως δράστης Shambu Lal Regar, συνελήφθη με την κατηγορία ότι πυρπόλησε έναν μουσουλμάνο εργάτη στη δυτική επαρχία Ρατζαστάν.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μιας σειράς επιθέσεων που έχουν δεχθεί μουσουλμάνοι της Ινδίας από όχλους που τους κατηγορούν ότι σκοτώνουν αγελάδες, τις οποίες οι Ινδοί θεωρούν ιερές.

Οι ινδουιστικές ομάδες πραγματοποιούν επίσης εκστρατεία εναντίον των μουσουλμάνων ανδρών που παντρεύονται Ινδουιστές, μεταδίδει το Reuters.

Ο Regar ανήρτησε το βίντεο της επίθεσης, προσθέτοντας μαζί και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, καλώντας για δωρεές που θα χρηματοδοτούσαν την εκστρατεία του κατά των μουσουλμάνων, ανέφερε η αστυνομία.

Μάλιστα, είχε συγκεντρώσει το ποσό των 300.000 ρουπίων (4.665 δολάρια), αφού περισσότεροι από 700 άνθρωποι σε όλη τη χώρα προσέφεραν χρήματα.

Το βίντεο έγινε viral στα social media, προτού οι αρχές το κατεβάσουν.

Η αστυνομία πάγωσε τον λογαριασμό και εντόπισε τους δωρητές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο βίντεο ο Regar ισχυρίζεται ότι είναι ένας περήφανος Ινδουιστής που προσπαθεί να σταματήσει την «τζιχαντισιτική αγάπη» -όρος που χρησιμοποιείται από τα ινδουιστικά μέσα ενημέρωσης που κατηγορούν τους μουσουλμάνους ότι παγιδεύουν τις γυναίκες και τα κορίτσια με το πρόσχημα της αγάπης, προκειμένου να τους μυήσουν στο Ισλάμ.

«Ο κατηγορούμενος ήθελε να γίνει Ινδουιστής ήρωας, αφού είχε σκοτώσει έναν μουσουλμάνο. Κύριος στόχος του μετά από αυτό το έγκλημα μίσους, ήταν να μαζέψει χρήματα», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ