Αρχείο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το τρομοκρατικό χτύπημα στο Εφετείο: Η τρομοκρατία της οικονομίας και η οικονομία της τρομοκρατίας, οι δύο τρομοκρατίες και η διεθνής εικόνα

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Πριν από 3 μέρες μονάχα γράφαμε από αυτήν εδώ την στήλη για την ανησυχία των αρχών για τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των εορτών όχι από ακραίους Ισλαμιστές αλλά από το εγχώριο αντάρτικο πόλεων και χθες δυστυχώς ήρθε η πιο τρανή επιβεβαίωση.

Το χθεσινοβραδινό χτύπημα στο Εφετείο μοιάζει εν πολλοίς με το χτύπημα του Απριλίου στην Eurobank.

Χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας με τοποθετημένη βόμβα, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα, προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ίδια ιστοσελίδα δείγμα του ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν εν αντιθέσει με την τελευταία επίθεση στον Παπαδήμο και εν κατακλείδι να στείλουν το μήνυμα ότι παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής οι πυρήνες της εγχώριας τρομοκρατίας παραμένουν ενεργοί.

Διαβάστε λεπτομέρειες για το χτύπημα εδω

Το θέμα λοιπόν είναι πως έχουμε δύο εγχώριες τρομοκρατίες! Αυτή που θέλει να βάψει τα χέρια της με αίμα και την κλασσική που περιορίζεται σε στοχευμένους στόχους με κοινωνικό μήνυμα κάτι που ανέκαθεν λειτουργεί ως άλλοθι για τους αντάρτες πόλεων. Γιατί προφανώς το Εφετείο επελέγη με την λογική και των επεισοδιακών πλειστηριασμών στο διπλανό Ειρηνοδικείο.

Μα μήπως και το μαχαίρωμα του Νίκου Μαζιώτη χθες βράδυ στις φυλακές ανήκει στην ίδια διαίρεση;

Πάντως αν είναι να μιλήσουμε για...μαθηματικές πράξεις οι εν δυνάμει τρομοκράτες αυξάνονται. Από τους μπαχαλάκηδες των πορειών μέχρι τους επιτιθέμενους στην δύσμορη διμοιρία των ΜΑΤ της Χαριλάου Τρικούπη κάθε Παρασκευή και μέχρι τους ληστές των σούπερ μάρκετ...

Μια φουρνιά λοιπόν που με τον τρόπο της αποτελεί την.....οικονομία της τρομοκρατίας. Καθώς πολλαπλασιάζονται οι δράστες οι οποίοι βρίσκοντας γόνιμο έδαφος σε θεωρίες άκρως αντιεξουσιαστικές και αναρχικές, παιδόπουλα τα περισσότερα, θα στοιχηθούν πίσω από τους γνωστούς-άγνωστους θεωρητικούς της αναρχίας και του χάους, οι οποίοι εδώ και χρόνια εκπαιδεύουν “επαγγελματίες” τρομοκράτες. Αναλώσιμους μεν, αφού αρκετοί πιάνονται εύκολα, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τα μεγάλα κεφάλια γιατί από πίσω υπάρχει μεγάλο αποθεματικό σε “εθελοντές” πιτσιρικάδες, οι οποίοι είτε νομίζουν πως έτσι θα σπάσουν την πλήξη τους είτε πιστέυουν πως με αυτόν τον τρόπο θα εκδικηθούν το σύστημα που τους οδηγεί στην ανεργία και στην ανέχεια και τους δέρνει κι από πάνω.

Στην...οικονομία της τρομοκρατίας λοιπόν η κατ΄επίφασιν αριστερή κυβέρνηση θα κληθεί να πληρώσει το “χρέος” της. Κι εκεί να δούμε πως θα τα καταφέρει αφού δε θα έχει τη δυνατότητα να πάρει δανεικά από την κάθε τρόικα.

Οσον αφορά στην αντιστροφή των όρων, δηλαδή την τρομοκρατία της οικονομίας, εκεί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν μας φτάνει που μας φόρεσαν κοστούμι τα μνημόνια, κοροιδεύουν κι όλας με τα δήθεν κοινωνικά μερίσματα, την στιγμή που αφήνουν να ξεσπιτώνεται κόσμος στους πλειστηριασμούς. Πάρα πολλά για τις πλάτες του Έλληνα...

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Η διεθνής εικόνα της χώρας. Σε μια εποχή που τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη εμφανίζονται κατά κόρον από τους φονταμενταλιστές του Ισλάμ, δίνεται η εντύπωση πως και η Αθήνα “πάσχει” από την ασθένεια την ανασφάλειας! Μπορεί το χτύπημα στο Εφετείο να απέχει παρασάγγας από τους ριζοσπάστες του Ισλάμ πλήν όμως οι τίτλοι στα διεθνή δελτία ειδήσεων που θα εμφανίζουν την Αθήνα χτυπημένη από την τρομοκρατία με επίθεση σε δικαστικό μέγαρο προς τα έξω θα δίνουν εικόνα μιας πόλης την οποία απειλεί η τρομοκρατία και οι ξένοι δεν διαχωρίζουν την τρομοκρατία σε εγχώρια και διεθνή!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές