ΗΠΑ

Τραμπ: Δεν θα απολύσω τον ειδικό ανακριτή Μιούλερ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Κυριακή το βράδυ ότι δεν προτίθεται να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

O τελευταίος έχει αναλάβει να ερευνήσει την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ερωτηθείς κατά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ εάν έχει την πρόθεση να απολύσει τον Μιούλερ, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Όχι».

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ

Πρόσφατα, ο Μιούλερ άσκησε διώξεις σε πολλούς συνεργάτες του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και στον στρατηγό Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Ο τελευταίος δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI και συμφώνησε να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές.

Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί εξέφραζαν τις τελευταίες ημέρες ανησυχία ότι ο Τραμπ ενδέχεται να ετοιμάζεται να απολύσει τον Μιούλερ και να τερματίσει την έρευνά του, καθώς εδώ και πολλές εβδομάδες, συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί αμφισβητούν την αξιοπιστία και την αμεροληψία της έρευνας αυτής του Μιούλερ, ενώ το μεταβατικό επιτελείο του Τραμπ κατήγγειλε «παρατυπίες» στην έρευνα.

Eπρόσωπος του ειδικού ανακριτή απέρριψε τους ισχυρισμούς δικηγόρων της περιόδου μεβίβασης της εξουσίας στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τους οποίους αυτούς, η ομάδα έρευνας του ειδικού ανακριτή είχε πρόσβαση χωρίς την απαραίτητη έγκριση σε χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα της περιόδου αυτής, πριν από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

«Όταν έχουμε πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μηνύματα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουμε, διασφαλίζουμε την συγκατάθεση του προσώπου που διαχειρίζεται τον συγκεκριμένο λογαριασμό ή ακολουθούμε την προβλεπόμενη νομική διαδικασία»,  απάντησε ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του Μιούλερ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ