ΗΠΑ

Το 2030 θα πετάξει το πρωτότυπο του νέου μαχητικού 6ης γενιάς της αμερικανικής Αεροπορίας! (βίντεο)

Αν και το ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να εντάσσεται στις επιχειρησιακές μοίρες καλά το JSF F-35 όμως αυτό δεν αποτρέπει την αμερικανική αεροπορία από το να ξεκινά το πρόγραμμα αντικατάστασή του με το μαχητικό επόμενης γενιάς ή 6ης γενιάς.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν τον Νεμβριο του 2016 η αμερικανική αεροπορία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την ανάπτυξη του νέου μαχητικού που θα κάνει χρήση υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς μετάκαυση, υψηλή ευελιξία και πλήρη τεχνολογία stealth με τίτλο PCA  (Penetrating Counterair)  και αναμενόμενη πρώτη πτήση πρωτοτύπου το 2030.

Το πρόγραμμα θα φέρει και νέας γενιάς κινητήρα που αναπτύσσεται κάτω από τον κωδικό Adaptive Versatile Engine Technology .

Να σημειώσουμε ότι πρώτα το αμερικανικό ναυτικό θα ξεκινήσει τις παραλαβές του νέου μαχητικού από το 2028 για να ακολουθήσει το 2032 και η αμερικανική αεροπορία και θα συνδυαστούν οι ικανότητες τους στις επιχειρήσεις με τα F-35.

Ήδη οι αμερικανικές αεροναυπηγικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό του νέου μαχητικού που θα αντιμετωπίζει τις απειλές του 2030-2060 όπως εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ολοκληρωμένα εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας, παθητικά συστήματα εντοπισμού, κυβερνο-απειλές και όπλα κατευθυνόμενη ενέργειας.

https://youtu.be/rh9ffLqqjR8

https://youtu.be/kCW36YU9cO4

https://youtu.be/xSIE57KXX94

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ