Κοινωνία

Το συγκρότημα που έσφαξε όλους τους φίλους του στο όνομα του Εωσφόρου (φωτό, βίντεο)


Μία ολόκληρη χώρα είχε συγκλονιστεί από τις ενέργειες μιας παρέας πιτσιρικάδων που πήγαν την ενασχόληση με τις σκοτεινές δυνάμεις και το black metal σε ένα επίπεδο που λίγοι κατάφεραν να ξεπεράσουν. Εμπρησμοί εκκλησιών, τραμπουκισμοί, αυτοκτονίες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και εν τέλει δολοφονίες που σόκαραν όχι μόνο μία μουσική σκηνή, η οποία κινούταν σε επίπεδα underground αλλά και μία ολόκληρη ήπειρο.

Τα γεγονότα που ξεκίνησαν το 1991 με την αυτοκτονία του τραγουδιστή των black metallers Mayhem, Dead, στη Νορβηγία κλιμακώθηκαν τη σεζόν 1993-1994 όταν και δολοφονήθηκε άγρια ο ιδρυτής των Mayhem, Euronymous από το επίσης μέλος της μπάντας και δημιουργό των Burzum, Varg Vikernes.

Οι ακριβείς λόγοι για τις 23 μαχαιριές που έριξε ο Vikernes στον μέχρι τότε φίλο του δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Άλλοι μιλούν για διαμάχη οικονομικής φύσης, άλλοι για power play όσον αφορά το ποιος θα έχει τα ηνία της underground σατανιστικής σέκτας που είχαν δημιουργήσει, του Inner Circle.

Άλλες θεωρίες αναφέρουν πως από πίσω υπήρχε διαμάχη για τα μάτια μιας γυναίκας ή ακόμα και πολιτικοί λόγοι. Αυτό το μύθο ζήλεψαν κατά μία έννοια και μία παρέα νεαρών στα τέλη της δεκαετίας του 90 στα βόρεια της Ιταλίας. Μόνο που τα ανδραγαθήματα τους κατάφεραν να ακουμπήσουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, να καταστρέψουν τις ζωές δεκάδων ανθρώπων αλλά κανένας δεν τους θυμάται για τον μουσικό τους οίστρο. Παρά μόνο για την αγριότητα που συμπεριφέρθηκαν σε φίλους τους ακόμα και σε πρώην σχέσεις τους.

H γέννηση του… Θηρίου

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου heavy metal συγκροτήματα έχουν στοχοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για να καλυφθούν άλλα βαθύτερα αίτια εγκληματικών ενεργειών. Στην περίπτωση ωστόσο της μπάντας/σέκτας από τα περίχωρα του Μιλάνου, το «Θηρίο του Σατανά» («Beasts of Satan») οι κακές γλώσσες σε μεγάλο βαθμό είχαν δίκιο μιας και τρία (αρχικά) μέλη του συγκροτήματος μαζί με άλλους μέλη της σατανιστικής αίρεσης διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κάποιον άλλο τρόπο.

Τα βασικά μέλη ήταν οι Andrea Volpe, Nicola Sapone, και Pietro Guerrieri. O Mario Maccione ήταν ο σύνδεσμος της μπάντας με άλλα μέλη της underground σκηνής. Ο Volpe ήταν εκείνος που κινούσε τα νήματα όσον αφορά τις ενέργειες της μπάντας, πάνω και κάτω από τη σκηνή. Το τρίο ήθελε κάτι πραγματικά ακραίο ως image. Τα heavy metal κλισέ δεν τους ήταν αρκετά. Ήθελαν να περάσουν στις πράξεις. Μόνο που εν αντιθέσει με τα ινδάλματά τους εκείνοι έγιναν διάσημοι για τα εγκλήματά τους και όχι για τη μουσική τους, την οποία κανένας δεν θυμάται.

Η πρώτη δολοφονία και ο αγώνας ενός πατέρα

wkgennbrastn8

Ήταν μία βραδιά πριν τη μεγάλη πανσέληνο τον Ιανουάριο του 1998. Οι μεταλάδες της εποχής σύχναζαν στη Μέκκα του ήχου, στο Μιλάνο το κλαμπ Midnight. Τη νύχτα της 23ης είχε πάρτυ και το μαγαζί ήταν γεμάτο από νεολαίους οι οποίοι έπιναν άπειρες μπύρες. Κάποιοι από τους θαμώνες όμως είχαν καταστρώσει ένα σχέδιο που ξεπερνούσε τον χαβαλέ με φίλους ακούγοντας μουσική.

Ο 16χρονος Fabio Tollis, πρώην τραγουδιστής των Beasts Of Satan, καθώς και ενεργό μέλος της metal σκηνής στο Μιλάνο, όπως και η κοπέλα του Chiara Marino εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από προσώπου γης. Το ζευγάρι που ήταν πολύ φίλοι με την δολοφονική τριάδα είχε καλεστεί για την εκτέλεση ενός σατανιστικού τελετουργικού στο δάσος του Σόμα Λομπάρντο. Δεν ήξεραν όμως ότι κατευθύνονταν σε μία παγίδα και έμελλε να είναι οι πρωταγωνιστές της τελετουργίας.

Μόλις έφτασαν στο σημείο ο Volpe μαχαίρωσε στην καρδιά την Marino. Ο νεαρός Tollis προσπάθησε να αμυνθεί και να προστατεύσει την σύντροφό του. Τότε οι άλλοι δύο Beasts of Satan διέλυσαν το κεφάλι του με ένα σφυρί. Το έγκλημα όπως αποδείχθηκε 6 χρόνια μετά ήταν προμελετημένο καθώς τα πτώματα βρέθηκαν ακρωτηριασμένα σε τάφους που είχαν ετοιμαστεί πρωτύτερα από τη σέκτα περιμένοντας τους δύο άτυχους νέους. Σε μία τελευταία πράξη βεβήλωσης των πτωμάτων οι συμμετέχοντες στην δολοφονία, ούρησαν πάνω από τους τάφους αφού είχαν χορέψει στο σημείο τραγουδώντας ύμνους στον «Κύριο» τους.

Ο πατέρας του Fabio Tollis, Michele δεν πείστηκε από τις δικαιολογίες των ανθρώπων που ήξερε ότι έκανε παρέα ο γιος του. Είχε κάποιες υποψίες για το ποιόν των υπόλοιπων μεταλάδων που άκουγε συνεχώς από τον γιο του. Τότε άρχισε να μαζεύει στοιχεία για τις κινήσεις του καθώς και να ερευνά μόνος του την πορεία της τελευταίας μέρας που ο Fabio έδωσε σημεία ζωής καθώς και των ανθρώπων που τον είδαν τελευταία φορά ζωντανό.

Μία 6ετία μέσα στις καταχρήσεις και ο φόνος που ξετύλιξε το κουβάρι του τρόμου

wkgennbrastn9

Τον Ιανουάριο του 2004 βρέθηκε νεκρή η 27χρονη Mariangela Pezzotta,. Η Pezzotta είχε υπάρξει και σύντροφος του Volpe πριν από κάποια χρόνια. Το πτώμα της βρέθηκε θαμμένο σε μία περιοχή κοντά στο δάσος του Somma Lombardo, στην πόλη Golasecca. Το άψυχο κορμί της είχε κακοποιηθεί αφού πρώτα ο Volpe την είχε πυροβολήσει εξ’ επαφής με πιστόλι. Οι ιατροδικαστές που έφτασαν στο σημείο απεφάνθηκαν πως το σώμα της νεαρής είχε θαφτεί ενώ ήταν… ακόμα ζωντανή.

Λίγες ώρες αργότερα ο Volpe συνελήφθη σε κατάσταση αμόκ μετά από βαριά κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ ενώ η αστυνομία προσήγαγε και την 18χρονη σύντροφό του, Elisabetta Ballarin, παιδί γνωστής οικογένειας της περιοχής και κόρη ανθρώπου που ασχολούταν με την πολιτική. Και η νεαρή βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από overdose κοκαΐνης και ηρωίνης μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Το κουβάρι της αιματηρής ιστορίας της σέκτας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο πατέρας του εξαφανισθέντος Fabio Tollis κατέθεσε στην αστυνομία έναν φάκελο με τα στοιχεία που είχε συλλέξει για την πιθανή εμπλοκή του ζεύγους καθώς και των άλλων μελών του «Θηρίου» στην υπόθεση εξαφάνισης του γιου του. Όταν τα στόματα κατά τις ανακρίσεις άρχισαν να ανοίγουν και οι λεπτομέρειες να βγαίνουν η μία μετά την άλλη η αστυνομία κατάλαβε πως είχε στα χέρια της μία υπόθεση που όμοια της δεν είχε ξανασυναντήσει.

Η δίκη και η πανεθνική κάλυψη

Όπως είναι φυσικό τα ΜΜΕ της Ιταλίας για περίπου ένα χρόνο μπήκαν στα άδυτα της σέκτας με τις λεπτομέρειες της ιστορίας να ξεπερνούν γεωγραφικά τη χώρα. Το BBC μάλιστα γύρισε και ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην υπόθεση το οποίο μάλιστα έπαιξε και υποτιτλισμένο στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Mario Maccione παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που χτύπησε με το σφυρί τον Tollis ενώ οι Andrea Volpe και Nicola Sapone και ο Pietro Guerrieri ήταν εκείνοι που μαχαίρωσαν την Marino και αποτελείωσαν τον άτυχο 16χρονο. Ανάμεσα στις κατηγορίες ήταν και εκείνη της παρακίνησης σε αυτοκτονία του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος Andrea Bontade, ο οποίος δέχτηκε πιέσεις να συμμετάσχει στους φόνους του 1998, αλλά αρνήθηκε.

wkgennbrastn4Στις 22 Φεβρουαρίου του 2005 απαγγέλθηκαν οι ποινές: 30 χρόνια κάθειρξης στον Andrea Volpe και 16 χρόνια στον Pietro Guerrieri. Ο Maccione απαλλάχθηκε παρόλο που είχε αποδεχθεί την συμμετοχή τους στις δολοφονίες.

Στη δίκη καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης και άλλοι εμπλεκόμενοι όπως οι Paolo Leoni, Marco Zampollo, Eros Monterosso και Elisabetta Ballarin. Το 2007 έγινε το Εφετείο το οποίο μετέτρεψε την ποινή του αρχηγού σε ισόβια.

https://www.youtube.com/embed/l1grzDvPROM
Η υπόθεση των δολοφονιών της Σέκτας είχε επηρεάσει τόσο πολύ το κοινωνικό σώμα της Ιταλίας όπου ένα ρωμαιοκαθολικό πανεπιστήμιο συνδεδεμένο με το Βατικανό, προσέφερε ένα δίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε ιερείς πάνω στους εξορκισμούς…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...