Κοινωνία

Το πρώτο διαζύγιο ομοφύλων είναι γεγονός! Τα πάνω κάτω στον ΟΗΕ για καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε παντρευτεί την συμβία της το 2015, με μια τελετή που έγινε στο προξενείο ευρωπαϊκής χώρας στο Περθ

Παρά τη γενικότερη ευφορία που προκάλεσε η ψήφιση του γάμου των ομοφύλων και αρκετά ζευγάρια Αυστραλών που είχαν τελέσει τους γάμους τους σε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες είχαν αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα πριν, τρέχουν να προλάβουν να τύχουν των διατάξεων του νόμου, στο Περθ ένα δικηγορικό γραφείο ασχολείται με διαφορετική περίπτωση ομόφυλου ζευγαριού.

Μιλάμε για το πρώτο διαζύγιο ομόφυλων. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε παντρευτεί την συμβία της το 2015, με μια τελετή που έγινε στο προξενείο ευρωπαϊκής χώρας στο Περθ. Φαίνεται, όμως, ότι η ζωή δεν πήγε έτσι όπως την είχε ονειρευτεί το ζευγάρι και έτσι η μία από τις δύο γυναίκες κατέφυγε σε δικηγορικό γραφείο ζητώντας διαζύγιο. Όμως, συνειδητοποίησε ότι η όλη υπόθεση δεν είναι ίδια και τόσο εύκολη όπως θα γινόταν με ένα «κανονικό» ζευγάρι. Και αυτό επειδή παντρεύτηκαν στο προξενείο μιας χώρας της οποίας δεν ήταν πολίτες. Έτσι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Όμως, δεν μπορούν να χωρίσουν νόμιμα σύμφωνα και με τον αυστραλιανό νόμο.

Τελικά, η γυναίκα κατέφυγε στις νομικούς Maria Loukas και Teresa Farmer, για να ερευνήσουν εάν ό,τι ζητούσε ήταν εφικτό υπό την ισχύουσα νομοθεσία.

Να σημειωθεί εδώ, ότι τον περασμένο Αύγουστο η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακάλυψε ότι τέτοιου είδους διαζύγια δεν μπορούν να γίνουν στην Αυστραλία και αυτό συνιστά καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, με την ψήφιση του σχετικού νόμου, την προηγούμενη βδομάδα στην ομοσπονδιακή Βουλή, αναμένεται να αναγνωριστεί ο γάμος μεταξύ των δύο γυναικών, άρα και η δυνατότητα διαζυγίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ