ΗΠΑ

Το παραδοσιακό και φαντασμαγορικό άναμμα του δέντρο στο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης (βίντεο)


Πλήθος τουριστών και ατόμων που θέλησαν να μπουν για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα βρέθηκαν στο κέντρο του Μανχάταν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό άναμμα του δέντρου στο Rockefeller Center. Τον σκηνικό που έχει στηθεί στην εμβληματική πλατεία της Νέας Υόρκης είναι πραγματικά παραμυθένιο.

 

Τον διακόπτη πάτησε όπως προστάζει η παράδοση ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο. Το φετινό δέντρο έχει ύψος 75 ποδών, έχει πάνω από 12 τόνους βάρος, προέρχεται από τη Νορβηγία και έχει διακοσμηθεί με 50.000 λαμπιόνια LED. Το υπέρλαμπρο αστέρι στην κορυφή του δέντρου είναι κατασκευασμένο από πέτρες Swarovski, βάρους 250 κιλών και μήκους 2,8 μέτρων.

Από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ροκφέλερ Σέντερ, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους αλλά κυρίως τουρίστες που επισκέπτονται την πολυσύχναστη μεγαλούπολη κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Παράδοση αποτελεί πλέον και το παγοδρόμιο που στήνεται δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η 85η τελετή μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ένας από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης θα ήταν ο Ματ Λάουερ, ωστόσο απολύθηκε λόγω «ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς» σε συνάδελφο.


https://www.youtube.com/embed/Z5TGLHFETnE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...