Κόσμος

Το καμάρι του βρετανικού βασιλικού ναυτικού μπάζει… νερά

Μία όχι και τόσο καλή είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας για το βρετανικό βασιλικό ναυτικό. Το ολοκαίνουριο και μοναδικό αεροπλανοφόρο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, που φέρει το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ, μπάζει... νερά, παραδέχτηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το πρόβλημα.

Το «Κουίν Ελίζαμπεθ», το κόσμημα του βασιλικού ναυτικού, ανέλαβε υπηρεσία μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι στις δοκιμές που έγιναν στη θάλασσα διαπιστώθηκε ένα «πρόβλημα στεγανότητας» το οποίο θα επιδιορθωθεί κατά το διάστημα που θα παραμείνει ελλιμενισμένο στο Πόρτσμουθ, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια εισροή υδάτων «δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα», σχολίασε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ο ναύαρχος εν αποστρατεία Κρις Πάρι. «Για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα πλοία μπάζουν νερά. Για αυτό έχουμε τις αντλίες» και για αυτό «γίνονται δοκιμές στη θάλασσα», πρόσθεσε. Το αεροπλανοφόρο στοίχισε στο βασιλικό ναυτικό 3,1 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,5 δισεκ. ευρώ).

«Το βασιλικό ναυτικό προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, ενώ αρχικά προσπάθησε να το κρύψει», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Μπιλ που καλύπτει θέματα άμυνας για λογαριασμό του BBC. «Είναι πραγματικά δυσάρεστο» δεδομένου ότι «ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα εδώ και κάποιο διάστημα», συνέχισε.

Ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η επισκευή «δεν θα στοιχίσει ούτε μια πεντάρα στους βρετανούς φορολογούμενους», επιμένοντας ότι οι δοκιμές στη θάλασσα είχαν ως στόχο ακριβώς αυτό: να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν τυχόν προβλήματα.

https://youtu.be/MomoG-ZFt4Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...