Διατροφή

Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ για τα δηλητηριασμένα προϊόντα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας, σχετικά με τις απειλές ομάδας αντιεξουσιαστών που ανακοίνωσαν πως έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ συγκεκριμένα προϊόντα.

«Ο απλούστερος τρόπος προστασίας των καταναλωτών είναι η απομάκρυνση των προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ» δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.

Εξήγησε, δε, πως η απειλή αφορά συγκεκριμένες συσκευασίες προϊόντων, οι οποίες πωλούνται μόνο σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και όχι γενικά τα προϊόντα των συγκεκριμένων εταιρειών.

Διευκρίνισε πως η απειλή αφορά μόνο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και όχι μικρότερα καταστήματα και μόνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και όχι τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και πως το διάστημα της απειλής είναι 20-25 Δεκεμβρίου, συνεπώς όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα νωρίτερα, είναι ασφαλείς.

«Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει πρόβλημα. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συνεργάζονται άψογα για την απομάκρυνση των απειλούμενων προϊόντων από τα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απειλή συνίσταται στο ότι θα βάλουν κάποια προϊόντα που έχουν ήδη αγοράσει. Εμείς φροντίζουμε να μην υπάρξουν αυτά τα προϊόντα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Αποστόλου: Τα σούπερ μάρκετ απέσυραν τα προϊόντα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου έκανε σύσταση στους καταναλωτές να μην αγοράζουν από σήμερα μέχρι τις 25 του μηνός τα τέσσερα προϊόντα, τα οποία αναρχική ομάδα υποστηρίζει ότι δηλητηρίασε και επανατοποθέτησε σε ράφια καταστημάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι οι εταιρίες έχουν ήδη αποσύρει από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ τα τέσσερα προϊόντα στα οποία αναφέρθηκαν τα μέλη της ομάδας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν πωληθεί στους καταναλωτές.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ στελέχη των εταιρειών τονίζουν ότι οι απειλές της ομάδας πλήττουν προϊόντα ελληνικής παραγωγής, με συνέπειες για εργαζόμενους και αγρότες. Θεωρούν ακόμη το γεγονός ύποπτο και ζητούν τη συνδρομή των δικαστών και των αστυνομικών αρχών.

Τα προϊόντα για τα οποία έκανε λόγο η ανακοίνωση της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Μαυροπράσινοι Εκδικητές» είναι τα εξής:

– Μεμονωμένες συσκευασίες Coca Cola σε πλαστική συσκευασία του 1,5 λίτρου

– Μεμονωμένες συσκευασίες Coca Cola Light σε πλαστική συσκευασία του 1,5 λίτρου

– Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.

– Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ