Περιβάλλον

Τα… πουλιά του Χίτσκοκ στον Ναύπλιο – Μαύρισε ο ουρανός (εικόνες,βίντεο)


Ένα τεράστιο μαύρο «σύννεφο» είδαν να απλώνεται μπροστά τους οι οδηγοί σημερα το πρωί στο Ναύπλιο.

Οι οδηγοί έκοψαν αμέσως ταχύτητα για να δουν τι συμβαίνει. Η τεράστια κινούμενη μάζα με συνοδευόταν από κρωξίματα από εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες, πουλιά (ψαρόνια) αλλά και τον ήχο που κάνανε οι φτερούγες τους.

Τα πουλιά σαν μια τεράστια μάζα κάνανε απίστευτους ελιγμούς στον αέρα, πάνω από μια έκταση μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων, πάνω από την παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου και δίπλα σε ένα χωράφι.

Το θέαμα έφερνε αυτόματα στη μνήμη σκηνές από τα πουλιά του Χίτσκοκ, πολύ εντυπωσιακό αλλά και λίγο τρομακτικό.  Τελικά κάνανε έφοδο όλα μαζί, σε ένα χωράφι που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο, σε μια οδό με αρκετή κίνηση. 

Τι είναι τα ψαρόνια

Τα ψαρόνια [από το ψαρής ή γκριζομάλλης δηλ. έχει λευκά και μελανά στίγματα] ή Ευρωπαϊκό ψαρόνι ή Sturnus Vulgaris, [Οικογένεια Sturnidae], είναι ονομαστά για τον τρόπο που πετούν όλα μαζί, (σχηματίζουν τις πιο πολυάριθμες συγκεντρώσεις πουλιών), και για τις πολύ εντυπωσιακές μανούβρες που κάνουν στον αέρα. Τους εναέριους σχηματισμούς τους κάνουν πάντα στις μετακινήσεις τους, όταν θέλουν να αποκρούσουν κάποιο αρπακτικό ή όταν ψάχνουν για τροφή.

Φωλιάζουν σε κοιλώματα δέντρων ή και κτιρίων ακόμη και γεννάνε μια με δυο φορές τον χρόνο.

Ζουν περί τα 15 χρόνια. Είναι αποδημητικά πτηνά και από τα πιο πολυπληθή της υφηλίου.

Ενδημικό πτηνό της Ευρώπης και Ασίας, αλλά επειδή είναι και αποδημητικό έχει κατακλύσει κυριολεκτικά πολλές περιοχές του πλανήτη, βόρειο Αμερική, Αυστραλία, νότιο Αφρική και αλλού. Στην Ελλάδα εμφανίζονται σε τεράστια κοπάδια το φθινόπωρο και τον χειμώνα προφανώς για να φάνε ελιές, έντομα, φρούτα κ.α.

Πηγή: argolikeseidhseis

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...