Ελληνοτουρκικά

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ- Ο Γαβρόγλου προανήγγειλε την εκλογή του Μουφτή ανοίγοντας «κερκόπορτες» - Ανακοίνωση της «Τουρκικής» ένωσης Ξάνθης

Από ότι διαφαίνεται οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αμέσως μετά την «κλειστή» συνομιλία του με τον Α.Τσίπρα και η δημόσια παραδοχή του "για μουσουλμανική τουρκική μειονότητα που εμπεριέχει Πομάκους και Ρομά" ήταν προάγγελος εξελίξεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να τα δώσει όλα και να ενδώσει στην εκλογή Μουφτή στην Δυτική Θράκη , η οποία είναι  μια τόσο «ευαίσθητη» περιοχή που έχει βιώσει πολλά στο παρελθόν συνεχίζοντας το επικίνδυνο εθνικά έργο της.      

Σήμερα,  ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ..εντελώς αιφνιδιαστικά και εν μέσω τουρκικών «πιέσεων» από Τούρκους αξιωματούχους,  ζήτησε την έναρξη συζητήσεων με τη μουσουλμανική μειονότητα για το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων.

Ο ίδιος  μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, είπε: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει: «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Βέβαια «ξέχασε» να δηλώσει ο Έλληνας υπουργός με καταγωγή την Βασιλεύουσα των πόλεων (!!!!)  ότι η ιερά εκκλησιαστική  Σύνοδο του Πατριαρχείου προτείνει τρία άτομα και ένα εκ των οποίων εγκρίνει η νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως.. γίνεται Πατριάρχης που επιλέγει στην ουσία το τουρκικό κράτος.  

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος δήλωσε ότι ναι μεν έδωσε  τουρκική υπηκοότητα σε ορισμένους Έλληνες Ιερείς για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ατόμων της Ιεράς Συνόδου , ξέχασε να μας δηλώσει ότι και αυτοί περνούν από το "κόσκινο" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και κάποιοι ...δεν εγκρίνονται .  

Δεν  θύμισε επίσης κανένας σε όλους τους νυν Έλληνες αξιωματούχους ότι όσο « δίνουν»  στους νέο-οθωμανούς χωρίς αυτοί να δίνουν τίποτα ( πχ το άνοιγμα της θεολογικής Σχολής της Χάλκης , την εκκλησιαστική περιουσία κά) , θα ζητούν και άλλα και άλλα  συνεχώς.

Την  ίδια στιγμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα  xanthinews.gr , η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ανακοίνωσε το πώς είδαν οι «Τούρκοι»της Δυτικής Θράκης την επίσκεψη του «ηγέτη τους»!!!!

Ο Πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε: "Ο Πρόεδρος της Τουρκίας της μητέρας μας  πατρίδας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το προσωπικό ερχομό του στη Δυτική Θράκη έδειξε σε όλους ότι η Τουρκία είναι ο εγγυητής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Η ανακοίνωση : «Η μητέρα πατρίδα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι η Τουρκία".  Ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα ήρθε στη Κομοτηνή την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Η κοινότητα μας  τον υποδέχθηκε στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής, και το πλήθος φώναζε με συνθήματα «Αρχηγέ η ζωή μου χαλάλι σου!», « Ο Αλλάχ  να μην σε έχει μακριά μας!», «Στάσου , αυτός ο λαός είναι μαζί σου!».

Αναφέρει  εν ολίγοις η ανακοίνωση συνεχίζοντας ότι «μετά την επίσκεψη στο μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ,  ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε  με τους «Τούρκους» της   Δυτικής Θράκης σε ένα ξενοδοχείο στη Κομοτηνή, υπενθυμίζοντας ότι  η συνθήκη Λωζάνης δεν είναι μια  ενεργή πλέον συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα,  και  σημείωσε ότι η Λωζάνη χρειάζεται  επικαιροποίηση,  ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες, προκειμένου  να λυθούν τα προβλήματα του αρχιμουφτή και της  ισλαμικής  εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου, δήλωσε : »Η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας της μητέρα πατρίδα μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Δυτική Θράκη μας έκανε πολύ περήφανους και πολύ χαρούμενους.

Ο Πρόεδρος, με την επίσκεψη του προσωπικά στη Δυτική Θράκη έδειξε σε όλους ότι η Τουρκία είναι ο εγγυητής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας της μητέρας πατρίδα μας, επισκέφθηκε την περιοχή μας με πολλούς υπουργούς και  άκουσε  τα προβλήματά μας με ανοιχτό πνεύμα και δήλωσε ότι για λύση των προβλημάτων η Συνθήκη της Λωζάνης χρειάζεται επικαιροποίηση.

Η μητέρα πατρίδα μας μέσω του προέδρου Ερντογάν  , εξέφρασε δημοσίως ότι γίνεται αδικία σε εμάς σχετικά με την εφαρμογή της Λωζάνης και δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει διάκριση εις βάρος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης από τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης ( Ελλάδα).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ότι  είναι δικαίωμα των Τούρκων Δυτικής Θράκης να αναμένουν  μια συμπεριφορά σύμφωνη με την Λωζάνη και με τα στάνταρς της Ε.Ε.

Ναι, θέλουμε αυτό ακριβώς! Είμαστε Τούρκοι, είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Η μόνη μας επιθυμία είναι να συνεχίσουμε τη ζωή μας με τον τρόπο που μας αξίζει εδώ και αιώνες σε αυτά τα εδάφη!

Σε αυτό τον αγώνα μας, ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε ο καθένας πίσω μας ως  εγγυητή μια δυνατή μητέρα πατρίδα...την  Τουρκία.

Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποτελέσει μια καμπή όσον αφορά τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και να είναι η αρχή των ημερών που θα ζήσουμε με τον τρόπο που μας αξίζει.», καταλήγει το δημοσίευμα .

Τα  σχόλια περιττεύουν και όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα από τους κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  είναι άκρως επικίνδυνα και επιζήμια για το ελληνικό έθνος .

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=mPxaAf7lPF8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ