Κόσμος

Τίλερσον και Λαβρόφ συμφώνησαν: Συνεχίζουν διπλωματικές προσπάθειες για την κρίση με τη Β. Κορέα

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν στη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Οπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτεντ, καμία από τις δύο χώρες δεν αποδέχονται την Πιόνγκιανγκ ως μια πυρηνική δύναμη.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά έπειτα από τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν εις βάρος της Βόρειας Κορέας τις τελευταίες μέρες η Ουάσιγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι δύο συζήτησαν τις ανησυχίες που προκαλεί το αποσταθεροποιητικό πυρηνικό πρόγραμμα της DPRK (της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας) και τόνισαν ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία δεν αποδέχονται την DPRK ως μια πυρηνική δύναμη», υπογράμμισε η Νάουερτ με ανακοίνωσή της.

Όπως σημείωσε, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την εξεύρεση μιας διπλωματικής οδού για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Χθες Τρίτη, το Κρεμλίνο επανέλαβε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνομιλίες με σκοπό τη μείωση των εντάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ υπογράμμισε στον Τίλερσον ότι η «επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον» και η ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή έχουν οξύνει τις εντάσεις, κίνηση που χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...