Κόσμος

Σύμβουλος Τραμπ: Κάθε μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος πολέμου με τη Β. Κορέα

Η πιθανότητα ενός πολέμου των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα ενισχύεται κάθε ημέρα, δήλωσε ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για την εθνική ασφάλεια.

Χαρακτηρίζοντας την Πιονγιάνγκ ως τη μεγαλύτερη άμεση απειλή για τις ΗΠΑ, ο Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι μεγαλώνει κάθε ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά σε μία κούρσα για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Οταν ρωτήθηκε για την τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα, την περασμένη εβδομάδα, ο ΜακΜάστερ απάντησε ότι ο Τραμπ είναι δεσμευμένος στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Η Κίνα θα μπορούσε να επιβάλει πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σημείωσε ακόμη, παρατηρώντας ότι η χώρα αυτή έχει «τεράστια πιεστική οικονομική δύναμη» επί της Πιονγιάνγκ. «Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα χωρίς ένοπλη σύγκρουση, αλλά είναι μία κούρσα γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν πλησιάζει ολοένα περισσότερο. Δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος», τόνισε ο ΜακΜάστερ, σύμφωνα με το CNN.

«Δεν ζητάμε από την Κίνα να κάνει χάρη σε εμάς, ή σε κάποιον άλλον. Της ζητάμε να λειτουργήσει υπέρ του συμφέροντός της, όπως θα έπρεπε και πιστεύουμε ολοένα περισσότερο ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας να κάνει περισσότερα», υπογράμμισε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι το Πεκίνο θα έπρεπε να μπλοκάρει της βορειοκορεατικές εισαγωγές πετρελαίου. «Δεν μπορείς να εκτοξεύσεις πύραυλο χωρίς καύσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι είναι απίθανο να κάνει πίσω ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ό,τι αφορά το πυραυλικό του πρόγραμμα, δίχως να υπάρξουν σημαντικές νέες ενέργειες, με τη μορφή πιο αυστηρών κυρώσεων αλλά και την πλήρη εφαρμογή όσων ήδη έχουν αποφασιστεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ