Κόσμος

Σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας σε εξέλιξη - Την επείγουσα μεταφορά χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα απαιτεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Μετά την πλήρη απαξίωση από την ΕΕ  του σχεδίου μετεγκατάστασης των προσφύγων,  η Ελλάδα δέχεται μεγάλες «πιέσεις» τώρα και από τον ΟΗΕ για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τα νησιά…για να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα.   

Η Ύπατη Αρμοστεία υπηρεσία καλεί τις ελληνικές αρχές να μεταφέρουν ταχύτατα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν κάτω από τις ζοφερές συνθήκες στα νησιά ειδικά στην Μυτιλήνη στην ενδοχώρα όπου θα μπορούν να λάβουν καλύτερη φροντίδα.

Ο διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει ότι περίπου 6.000 αιτούντες ασύλου μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική χώρα από τα μέσα Οκτωβρίου. Ωστόσο, σημειώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχουν  περίπου 10.000 πρόσφυγες οι οποίοι ζουν σε ανεπαρκείς συνθήκες και κυβερνητικές εγκαταστάσεις στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Ο οργανισμός τονίζει  ότι οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως στην ενδοχώρα καθώς ο χειμώνας αρχίζει να γίνεται πιο απειλητικός .

Η εκπρόσωπος της Αρμοστείας NHCR, Cecile Pouilly, δηλώνει  ότι ο χρόνος είναι ουσιαστικός και ότι πολλοί άνθρωποι θα υποφέρουν ακόμα πιο όσο βρίσκονται  στα νησιά.

«Έχουμε εργαστεί σε πολλά θέματα», είπε « αυτή η μετακίνηση είναι επιτακτική να γίνει εδώ και τώρα», κατέληξε η ίδια.

Η UNHCR αναφέρει ότι περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου από τον Ιούλιο 2017. Το 70% όλων των αφίξεων φέτος στην Ελλάδα είναι από Συρία, Ιράκ ή Αφγανιστάν με τέσσερις στους 10 πρόσφυγες να είναι παιδιά.

Η  Pouilly δηλώνει στην «φωνή  της Αμερικής» VOA ότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετεγκατάσταση προσφύγων σε διάφορα κράτη μέλη έχει διακοπεί …οριστικά .

«Έχετε δίκιο επισημαίνοντας το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη για δίκαιη μετεγκατάσταση», είπε. «Και, κάνουμε έκκληση για ένα μηχανισμό εντός της ΕΕ, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει  καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να βοηθήσει τα κράτη που δέχονται τις περισσότερες αφίξεις . Στη συγκεκριμένη περίπτωση,  την Ελλάδα και την Ιταλία».

Εν τω μεταξύ, η  Pouilly δηλώνει ότι  η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την υποστήριξη ορισμένων δημοτικών αξιωματούχων για την υλοποίηση του σχεδίου στέγης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η ίδια  ελπίζει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του οργανισμού που είναι να μετακινηθούν 22.000 αιτούντες ασύλου σε αυτά τα μέρη μέχρι το τέλος του έτους.

Στην Ελλάδα υλοποιείται  λοιπόν  ένα διπλό σχέδιο αφανισμού του πληθυσμού της , αφενός από την οικονομική κρίση και αφετέρου με το «φύτεμα» χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων οι οποίοι δεν γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη.

Θέλουν να μας καταντήσουν «αποθήκη ψυχών» και μια οικονομική ζώνη στην οποία θα μεταφέρουν τα ρυπογόνα εργοστάσια τους  οι ψευτο-Ευρωπαίοι…αλλά δεν θα προλάβουν …διότι τα» γεγονότα» έχουν ήδη ξεκινήσει και η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ θα γενικευτεί σχετικά σύντομα σε μια τρομερή παγκόσμια σύγκρουση.

https://youtu.be/_wo1gfKmWYI

https://youtu.be/mUnPMNqqcdk?t=3

https://youtu.be/mfQNb8YTpGs?t=7

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...