Ελληνοτουρκικά

"Σφαγή" στην Κυβέρνηση! Ράπισμα Κοτζιά στον Γαβρόγλου για την εκλογή αρχιμουφτή: "Δεν συζητάμε τέτοια θέματα"

Τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της εκλογχής αρχιμουφτή, άδειασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών «άδειασε» ουσιαστικά τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος νωρίτερα είχε ταχθεί υπό προϋποθέσεις υπέρ της εκλογής.

«Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς. Σημειώνεται ότι το θέμα άνοιξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής η οποία θα προβληθεί το βράδυ, ο κ. Γραβρόγλου άνοιξε θέμα εκλογής μουφτή, υπό προϋποθέσεις.

Η δήλωση Γαβρόγλου έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί -και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις- είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος. Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...