Κόσμος

Συρία: Βρέθηκαν δύο ομαδικοί τάφοι με δεκάδες σορούς αμάχων που σκότωσαν τζιχαντιστές

Η επιχείρηση εκταφής μπορεί να διαρκέσει «πολλές ημέρες, λόγω της τεράστιας έκτασης των δύο ομαδικών τάφων»
Δύο ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα αμάχων και σύρων στρατιωτικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) βρέθηκαν την Παρασκευή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Δύο ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) στην επαρχία της Ράκας, μέσα στους οποίους βρίσκονται τα πτώματα δεκάδων μαρτύρων, πολιτών και στρατιωτικών, που εκτελέστηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) όταν έλεγχε την περιοχή», ανέφερε το SANA.

Η εκταφή των πτωμάτων άρχισε χάρη σε πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές κάτοικοι κοντά στην κοινότητα Ουάουι, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει «πολλές ημέρες, λόγω της τεράστιας έκτασης των δύο ομαδικών τάφων», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στη συριακή Πολιτική Προστασία.

Το ΙΚ κατηγορείται για αναρίθμητες φρικαλεότητες στα εδάφη που είχε καταλάβει από το 2014: είχε ενορχηστρώσει μαζικές εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και άλλες ωμότητες.

Τον Δεκέμβριο του 2014, τα πτώματα 230 ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί από το ΙΚ βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία). Τον Ιούνιο του 2015, οι τζιχαντιστές είχαν δολοφονήσει μέσα σε τρεις ημέρες πάνω από 200 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στην πόλη Κομπάνι (βόρεια), πριν απωθηθούν από τις κουρδικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...