Κόσμος

Συνελήφθη ξανά ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε ξανά τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες απελευθέρωσαν οι οπαδοί του, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Τώρα βρίσκεται σε κέντρο προσωρινής κράτησης στο Κίεβο, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο. Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, φωνάζοντας συνθήματα.

Ο 49χρονος, που είχε πάρει ουκρανική υπηκοότητα και διορίστηκε κυβερνήτης στην Οδησσό, ήρθε στη συνέχεια σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Οι αρχές κατηγορούν τον Σαακασβίλι ότι είχε λάβει χρηματοδότηση από εγκληματική οργάνωση η οποία σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση και συνδέεται με τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Την Τρίτη, σε χαοτικές σκηνές, ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας συνελήφθη από αστυνομικούς στο Κίεβο, για να απελευθερωθεί μετά από λίγο από τους εκατοντάδες υποστηρικτές του που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, περικυκλώνοντας το περιπολικό που τον μετέφερε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...