Αθλητισμός

Σε κακή κατάσταση ο Σουμάχερ: Δείτε πόσα κιλά έχει μείνει


Τέσσερα χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις ο Μ.Σουμάχερ παλεύει να σηκωθεί όρθιος.

Το παλιό αφεντικό της Ferrari, Ζαν Τοντ, που επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για τρίτη συνεχή φορά παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 71, έκανε δηλώσεις για τον Μίκαελ Σουμάχερ.
Και παρότι η κατάσταση του Γερμανού 7 φορές πρωταθλητή της Formula 1 φέρεται να χειροτερεύει, εκείνος εμφανίστηκε αισιόδοξος.

«Μας λείπει ο Μάικλ. Αλλά είναι εδώ, ακόμη παλεύει! Η μάχη του συνεχίζεται. Ο Μάικλ είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ένας σπουδαίος αθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι σπουδαίος για μένα. Ένας πραγματικός φίλος», ήταν τα λόγια του, εμφανώς συγκινημένου, Γάλλου.

Να πούμε, πάντως, πως ο Σουμάχερ παραμένει σε κωματώδη κατάσταση, ενώ μάλιστα φαίνεται να χειροτερεύει. Σύμφωνα με τους γιατρούς του, ο Kaizer έχει υποστεί μη αναστρέψιμη νευρολογική βλάβη.

Το πλέον τραγικό είναι ότι ο άνθρωπος έχει συρρικνωθεί χάνοντας 14 εκ. από το ύψος του! Είναι πια 1,60μ. από 1,74μ. που ήταν και ζυγίζει μόλις 45 κιλά! Δε μπορεί να μιλήσει, να κινηθεί και βρίσκεται σε τεχνική υποστήριξη.

Θυμίζουμε από τις 29 Δεκεμβρίου 2013 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από εκείνο το τραγικό ατύχημα του «Σούμι».

Ο Ζαν Τοντ και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Το χρονικό

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013, όταν ο εκ των κορυφαίων «πιλότων» όλων των εποχών, απολάμβανε οικογενειακές διακοπές στο χειμερινό θέρετρο της Μεριμπέλ, ασχολούμενος με το αγαπημένο του σκι.

Σε κάποια στιγμή, ο Γερμανός οδηγός έχασε την ισορροπία του, προσέκρουσε με το κεφάλι σε βράχο και έκτοτε -αφού νίκησε σαν σε θαύμα την μάχη με τον θάνατο- παραμένει κλινήρης, προσπαθώντας να επανέλθει.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του, λιγοστές. Και τα ερωτήματα αρκετά. Μπορεί να μιλήσει; Επικοινωνεί με το περιβάλλον; Κινείται ή παραμένει κλινήρης; Ολα δείχνουν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, παραμένει σε τεχνητό κώμα και προσπαθεί, όπως αποκαλύπτει ο στενός φίλος του.

Ο Γάλλος πρόεδρος της FIA και πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Φεράρι, Ζαν Τοντ, παραδέχθηκε πως ο Σουμάχερ το παλεύει ακόμη: «Είναι ένας πραγματικός φίλος. Συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανακάμψει. Μας λείπει, αλλά είναι ακόμη εδώ. Και εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Ο Σουμάχερ ήταν και είναι πολύ σημαντικός για το άθλημα και είναι πολύ ξεχωριστός για εμένα.    Επί του παρόντος οι ειδήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα για την κατάσταση είναι ελάχιστες - με το ρυθμό σταγονόμετρου. Η πρώην μάνατζέρ του και πλέον εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό της οικογένειάς του, Σαμπίνε Κεμ, κρατάει μονίμως κλειστά τα χαρτιά της.

Πρόσφατα βρέθηκε στην τελετή για την είσοδο 33 παγκόσμιων πρωταθλητών στο Hall of Fame, ανάμεσα σε αυτούς και ο Σουμάχερ, και το μόνο που είπε ήταν πως: «Όλοι ξέρουμε πως ο Μίκαελ θα ήθελε να είναι εδώ, όπως κι εμείς θα το θέλαμε κοντά μας. Διατηρεί τον μέγιστο σεβασμό για όλους σας. Αυτό που έκανε ξεχωριστό και επιτυχημένο ήταν η αγάπη του για τον αθλητισμό και αυτό συνεχίζει να τον συνδέει με όλους σας».

Ας ελπίσουμε να σηκωθεί ξανά!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...