Κόσμος

Σε αδιέξοδο ο Ρ.Τ.Ερντογάν: To Βίντεο που σόκαρε τους Τούρκους - Ρώσοι Στρατηγοί μαζί με YPG/SDF για την επόμενη ημέρα


Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι άφησαν «παράθυρο» στις σχέσεις τους με τους Κούρδους από το οποίο «μπουκάρησαν» οι Ρώσοι,   οι οποίοι αποδεικνύονται πολύ πιο αξιόπιστοι από τους Αμερικανούς, υποστηρίζοντας σθεναρά με υλικό τις ένοπλες δυνάμεις των Σύρων Κούρδων και όλων των υπολοίπων εθνοτικών ομάδων , έχοντας σκοπό  να ελέγξουν την "επόμενη ημέρα" στην χώρα .

Μάλιστα, ο  Ρώσος στρατηγός, Alex Kim, που είναι επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία , εμφανίστηκε δημόσια σε κοινή συνέντευξη τύπου υποστηρίζοντας τις κουρδικές θέσεις για το συριακό και τις «Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις», δηλαδή το ένοπλο τμήμα των Κούρδων της Συρίας.
https://twitter.com/Idrisaloso/status/937320237984296960?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/937647176745930752?ref_src=twsrc%5Etfw

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του εύθραυστου κοινωνικού ιστού της περιοχής και της εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας,  ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τουλάχιστον 23 επικεφαλείς, οι οποίοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα διαφόρων εθνοτικών ομάδων που ζουν στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πόλη  Al-Salihiyah, στο κυβερνείο της  Deir ez-Zor,  περιελάμβανε επίσης αξιωματούχους της πολιτοφυλακής των Κούρδων (YPG).

Οι Κούρδοι «εγκαταλείφθηκαν» πρόσφατα από την Ουάσινγκτον, παρά την απαραίτητη υποστήριξη των ίδιων στις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) που δρουν υπό  αμερικανική ηγεσία.

Καθώς ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών εισέρχεται στο τελευταίο της κεφάλαιο, η ρωσική πολεμική αεροπορία συνεργάζεται με όλους τους ένοπλους σχηματισμούς της περιοχής , προσπαθώντας να δώσει  το τελικό χτύπημα στον ISIS  στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη  πραγματοποίησαν 672 αποστολές και βομβάρδισαν πάνω από 1.450 στόχους για να υποστηρίξουν την «επίθεση των στρατιωτικών ομάδων των ανατολικών φυλών Ευφράτη και των κουρδικών πολιτοφυλακών».

«Η χερσαία  επίθεση των κουρδικών πολιτοφυλακών συντονίζεται από τη βάση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην  Hmeymim», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού κέντρου συριακής συμφιλίωσης, Γεβένι Ποπλάβσκι χθες το βράδυ.

«Έχει δημιουργηθεί ένα κοινό επιχειρησιακό επιτελείο  στην πόλη Es-Salhiya για να παρέχει άμεσο έλεγχο και να οργανώσει τη συνεργασία με τις λαϊκές μονάδες πολιτοφυλακής. Εκτός από τους Ρώσους συμβούλους, συμμετείχαν εκπρόσωποι των ανατολικών φυλών του Ευφράτη», δήλωσε ο Ποπλάβσκι, σημειώνοντας ότι τις ερχόμενες ημέρες ολόκληρο το έδαφος ανατολικά του ποταμού Ευφράτη θα είναι απαλλαγμένο από τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ο Μαχμούντ Νουρί, εκπρόσωπος του Κουρδικού κόμματος YPG, δήλωσε ότι η πολιτοφυλακή «αντιμετώπισε πολύ αποτελεσματικά τις δυνάμεις του  ISIS υπό  ρωσική διοίκηση».

Οι κουρδικές δυνάμεις εξέφρασαν επίσης την ετοιμότητα τους να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων κομάντος που υλοποιούν πλήθος αποστολών στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Η Μόσχα ελπίζει ότι μόλις απελευθερωθεί η περιοχή, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην ειρηνική συνύπαρξη, γι 'αυτό και η Ρωσία προσπαθεί να διευκολύνει έναν  ολοκληρωμένο διάλογο των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή.

Η Ρωσία βοηθά τους τοπικούς φυλετικούς ηγέτες στη σύσταση μιας  επιτροπής διαχείρισης των ανατολικών εδαφών της επαρχίας Deir ez-Zor,  ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια τοπική κυβέρνηση, που θα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της κοινωνικής τάξης και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η επιτροπή θα αναλάβει επίσης την αποναρκοθέτηση και την αποκατάσταση των υποδομών, καθώς και την εγγύηση της ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων.

Η ίδια  επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τη Δαμασκό όσον αφορά τον έλεγχο της επικράτειας καθώς θεωρεί  τα εδάφη υπό τον έλεγχό της,  ως «αναπόσπαστο μέρος» της Συρίας.

Την Κυριακή, η επιτροπή εξέλεξε τον Ghassan Al-Yousef  ως επικεφαλής της επιτροπής , ο οποίος εξέφρασε αμέσως την ευγνωμοσύνη του προς τους Ρώσους πιλότους για την εξάλειψη του ISIS στη Συρία.

Την ίδια στιγμή η  Ουάσινγκτον  σταματά  να παρέχει όπλα στις  κουρδικές πολιτοφυλακές, σύμφωνα με τον  υπουργό άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάττις , καθώς το Πεντάγωνο "άλλαζε τις προτεραιότητες " των συμφερόντων  του  στη Συρία .

Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τους Κούρδους ως αφορμή για να εισέλθουν  εντός συριακού εδάφους, και τώρα αριθμούν 3700 Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι θα προστατέψουν τα αμερικανικά συμφέροντα στην χώρα και μόνο αυτά , ενώ ο Άσαντ απαιτεί να αποχωρήσουν άμεσα οι αμερικανικές δυνάμεις.

Την έκπληξη όμως στους Αμερικανούς  τους την ετοιμάζει και πάλι ο Πούτιν ο οποίος αφού τους «απομονώσει» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό έχοντας όλες τις φυλές της χώρας  με το μέρος του, θα ζητήσει να αποχωρήσουν ...όπως θα κάνει αυτός .

Η συνέχεια όμως φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη και κυρίως πολύ –πολύ επικίνδυνη λόγω Ερντογάν και ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ